Незабаром стартує новий курс тематичного удосконалення для лікарів

23.01.2024

5 лютого на базі Навчально-наукового центру неперервної освіти Інституту післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця розпочнеться цикл тематичного удосконалення для лікарів «Сучасні стандарти невідкладної допомоги в практиці лікаря». Цикл розроблений з метою підвищення кваліфікації лікарів спеціальностей «Медицина» і «Стоматологія», науково-педагогічних працівників закладів медичної освіти та вищої медичної післядипломної освіти.

Програма побудована на основі рекомендацій міжнародних професійних асоціацій – Європейської ради реанімації (European Resuscitation Council), Європейської асоціації кардіологів (European Cardiology Society) та інших. Її метою є удосконалення теоретичних знань та практичної підготовки, формування, оновлення, поглиблення ключових професійних компетентностей, а також отримання нових актуальних знань з діагностування та лікування основних невідкладних станів при різних патологічних станах, необхідних для професійної діяльності слухачів відповідно до вимог системи якості підготовки кадрів для сфери охорони здоров’я, ознайомлення з новітніми досягненнями в галузі тощо.

Курс триватиме 78 годин та поєднає різні методики навчання (лекції, закриті дискусії, практичні та семінарські заняття). Завданням теоретичного курсу є висвітлення основних принципів та правил надання невідкладної допомоги пацієнтам в критичних ситуаціях (з кардіоваскулярними катастрофами) та володіння практичними навиками на основі проведення симуляційних сценаріїв.

Під час циклу тематичного удосконалення розглядаються схема огляду критичного пацієнта (підхід ABCDE), варіанти та невідкладна допомога при гострому коронарному синдромі, невідкладна допомога при тромбоемболії легеневої артерії, гостра лівошлуночкова недостатність, тактика лікаря у нестабільних пацієнтів при тахі- та брадиаритміях, невідкладна допомога при гіпертонічній кризі, базові реанімаційні заходи у дорослих, етичні питання в реанімації

В разі успішного закінчення циклу тематичного удосконалення кожен учасник отримує посвідчення та 50 балів безперервного професійного розвитку лікарів.

Лектори курсу – асистентка Навчально-наукового центру Віра Вознюк та асистент кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії ІПО НМУ Михайло Омельчук.

Увага! Навчатись за кошти державного бюджету мають підстави тільки лікарі закладів, підпорядкованих МОЗ України.

Термін проведення курсу: 05.02.2024 – 16.02.2024

Реєстрація учасників

Додаткова інформація:

(093) 954-35-07  (Viber, Telegram)

За інформацією  Інституту післядипломної освіти