Навчальний процес в НМУ: Першокурсники оволодіють основами анатомії

25.10.2022

Одна із фундаментальних дисциплін, яку вивчають нині першокурсники усіх факультетів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, є анатомія. Перші теми присвячені вивченню опорно-рухового апарату, зокрема кісткам тулуба. Анатомія людини є основою для опанування клінічних дисциплін. 

Зазначимо, що кафедра описової та клінічної анатомії, яку очолює професор Ірина Дзевульська, є однією з найбільших в нашому Університеті. До навчальних послуг студентів — широкий вибір підручників з анатомії, секційні зали, оснащені анатомічними препаратами та аудиторії з мультимедійними установками. Для самостійної роботи студентів використовується посібник з анатомічними малюнками різних органів людини.

Сучасна анатомія є синтезом суміжних і близьких до анатомії дисциплін – гістології, цитології, ембріології, фізіології, порівняльної анатомії, біології та інших. Для візуалізації навчального процесу на практичних заняттях використовуються результати інструментальних методів досліджень МРТ, КТ ,УЗД тощо.

Доцент кафедри Алла Синицька відзначила старанність студентів. Вони з першого дня проявляють відповідальність та інтерес до вивчення основ анатомії. Студенти першого курсу стоматологічного факультету прийшли на заняття добре підготовленими, попередньо опанували тему за допомогою підручників та атласу, склали конспекти, зробили замальовки у робочих зошитах і склали словник з латинської термінології. Під час практичного заняття кожен студент проявив активність і отримав оцінку за свої знання.

Протягом навчального року першокурсники вивчатимуть анатомію. Згодом на них чекає підсумковий іспит, а на третьому курсі ЄДКІ, Крок 1, в якому буде багато питань з анатомії.

                                                       

Кафедра описової та клінічної анатомії