НАВЧАЛЬНО-НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ СТУДЕНТІВ МЕДИЧНИХ ФАКУЛЬТЕТІВ НА БАЗІ КАФЕДРИ ГІГІЄНИ ТА ЕКОЛОГІЇ №1

06.12.2019

5 грудня 2019 року на кафедрі гігієни та екології №1 відбулась традиційна щорічна навчально-наукова конференція студентів медичних факультетів НМУ імені О.О.Богомольця.

Звертаючись до учасників конференції, декан медичного факультету №4, професор Ігор Михайлович Пельо наголосив на важливості перших кроків у науку для студентів та побажав плідної роботи, конструктивного діалогу, нових вагомих здобутків юним науковцям.

Теми доповідей студентів, представлених англійською і українською мовами, торкнулися великого зрізу нагальних гігієнічних та екологічних проблем: від оцінки ефективності захисту скафандрів космонавтів від космічного випромінювання до питань довкілля, профілактичних аспектів харчування, електромагнітного випромінювання тощо.

В атмосфері цікавих, а інколи і несподіваних запитань, обговорення результатів досліджень і жвавої дискусії студенти разом з викладачами взяли участь в оцінюванні кожної роботи.

Підрахунок голосів за участю доповідачів і обробку отриманих результатів цього року проводили за допомогою програмного забезпечення, яке неупереджено визначило переможців.

Студентами, які отримали призові місця, стали іноземці 3 курсу Боуві Деніел Холл за доповідь «Radio Frequency and Electromagnetic Radiation Sources, Methods, and Protective Measures: Engineering Radiation Protection Systems from Aerospace to Medicine» – І місце і Шіванджі Сінґх – ІІІ місце («Microelements and their role in healthy and ill patients’ nutrition»), а також українські студенти: Михайло Марунчак і Павло Ігнатьєв – ІІ місце та Олександра Колумбет, Інна Пасинчук і Андрій Філіппов – ІІІ місце.

Треба зазначити, що, незважаючи на підготовку майбутніх фахівців тільки за напрямком «Медицина», студенти-доповідачі продемонстрували велику зацікавленість та обізнаність у наукових питаннях гігієнічного та екологічного профілю медицини.

Вітаємо наших переможців з гарними доповідями і бажаємо іншим учасникам успіхів та майбутніх досягнень!

 

ПРОГРАМА КОНФЕРЕНЦІЇ             

 

 Прес-центр за матеріалами Кафедри гігієни та екології №1