Науковці НМУ виступили на міжнародній конференції зі стоматології

01.06.2023

26 травня 2023 року в Барселоні (Іспанія) в онлайн-форматі відбулася 7-ма Міжнародна конференція зі стоматології. У конференції взяли участь співробітники кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

До конференції долучилися стоматологи багатьох країн світу: України, США, Італії, Індії, Малайзії, Іспанії, Литви, Саудівської Аравії, Об’єднаних Арабських Еміратів, Великобританії, Аргентини, Алжиру, Кіпру та Тунісу.

НМУ імені О.О. Богомольця представили завідувач кафедри Владислав Маланчук, професорка Оксана Воловар і асистенти Оксана Крижанівська та Вадим Климентьєв.

Професор Владислав Маланчук виступив з доповіддю на тему «Запалення периімплантатних тканин і матеріалів – терміни та значення. Периімплантатний мукозит, периімплантатний періостит, периімплантатний остеоїт» (“Іnflammation of peri-implant tissues and materials – terms and meaning. Peri-implant mucositis, Peri-implant periosttitis, Perio-implant osteoitis”). Владислав Олександрович розповів фаховій спільноті різних країн щодо наукових досягнень кафедри в лікуванні запальних ускладнень при дентальній імплантації. Також професор презентував нову класифікацію і термінологію запальних ускладнень, що сприятиме більш чіткій діагностиці після імплантації та поліпшенню призначення відповідного лікування.

Участь співробітників НМУ імені О.О. Богомольця на міжнародному заході такого рівня свідчить про активну наукову співпрацю з фахівцями по всьому світу.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри

хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії