НАУКОВО-МЕДИЧНА ЛІТЕРАТУРА З ОТОРИНОЛАРИНГОЛОГІЇ – ДАР ПОЛЬСЬКІЙ МЕДИЧНІЙ БІБЛІОТЕЦІ ІМЕНІ ЗБІҐНЄВА РЕЛІҐИ

06.03.2020

5 березня 2020 року у приміщенні Національної науково-медичної бібліотеки України в урочистій обстановці відбувся акт передачі польських науково-медичних видань з оториноларингології. Книги польській медичній бібліотеці мені Збіґнєва Реліґи передала українським колегам керівник науково-освітньої секції Посольства Республіки Польща в Україні пані Ева Матушек-Загата. У своєму вітальному слові дипломат відзначила великий прогрес у дружніх стосунках і співпраці між польськими і українськими науковцями-медиками загалом і бібліотеками – зокрема.

Очолюваний Тетяною Анатоліївною Остапенко колектив ННМБУ добре підготувався до події. Цікавою і пізнавальною виявилась презентація наукового доробку відомого польського вченого-оториноларинголога Генрика Скаржинського, яку виклала співробітник бібліотеки Оксана Шарій. Присутні дізнались про вагомий внесок в оториноларингологію і пов’язану з нею практичну медицину і самого вченого, і Всесвітнього центру слуху.

Добре слово про українсько-польську медичну співпрацю проголосили професор кафедри оториноларингології НМУ імені О.О.Богомольця Федір Олексійович Тишко, професор, заступник голови ГО «Українсько-польська медична рада» Тетяна Анатоліївна Шидловська, професор Української військово-медичної академії Ірина Володимирівна Пасько, постійний читач бібліотеки, лікар-терапевт Михайло Володимирович Цвик. У заході також взяла участь завідувач бібліотеки Університету Л.В.Папуша та координатор Центру польсько-української науки і культури Т.П.Михайленко. Була й музична програма. Твори відомого польського композитора Генрика Венявського майстерно виконали піаністка і скрипалі Київської муніципальної академії музики імені Р.М.Глієра.

                                                                                                              

Прес-центр