Наукові досягнення НМУ представили на міжнародному конгресі у Копенгагені

24.10.2023

Співробітники Національного медичного університету імені О.О.Богомольця беруть активну участь у міжнародних заходах як доповідачі. Нещодавно під час XXXI Об’єднаного європейського гастроентерологічного тижня United European Gastroenerology Week 2023, що відбулася у Копенгагені, фахівець кафедри внутрішньої медицини №1 презентував наукові досягнення колективу кафедри.

Участь у міжнародному заході взяли понад 11 000 делегатів із 119 країн світу. Учасники конгресу ознайомились із сучасними досягненнями і перспективами розвитку гастроентерології та ендоскопії, відвідали наукові пленарні засідання, курс післядипломної освіти, презентації постерних доповідей, симпозіуми провідних фармацевтичних компаній світу. Також 4 дні роботи Конгресу включали лекції та практично-орієнтовані сесії згідно з останніми світовими науковими розробками на засадах доказової медицини.

У рамках заходів асистент кафедри внутрішньої медицини №1, доктор філософії Артем Неверовський представив розробку науковців НМУ. Вона стосується вивчення ефективності штамів пробіотичних бактерій, які здатні синтезувати гідролазу солей жовчних кислот при лікуванні синдрому подразненої кишки. Наукова праця фахівців Університету викликала зацікавлення та жваве обговорення в учасників.

Досвід, який отримують лікарі, науковці та викладачі нашого Університету під час закордонних конференцій є важливою складовою їх фахового розвитку. Це дозволяє залучати до навчального процесу надбання дослідників інших країн світу, а також на міжнародному рівні брати участь у дискусіях щодо досягнень української медичної науки.

За інформацією кафедри внутрішньої медицини №1