Наукова робота студента Університету здобула перемогу на міжнародній конференції

07.06.2024

Нещодавно студенти 5 курсу кафедри хімії ліків та лікарської токсикології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця взяли участь у 25-й Міжнародній конференції студентів, аспірантів та молодих вчених «Сучасні проблеми хімії». У межах заходу, до якого долучилися представники понад 50 вітчизняних і зарубіжних закладів вищої освіти, п’ятикурсник Гліб Гікал здобув диплом першого ступеня за свою наукову роботу.

Під час конференції, що відбувалася на хімічному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка, працювали секції неорганічної, органічної, аналітичної, фізичної хімії та хімії високомолекулярних сполук. Представлені доповіді продемонстрували високий рівень підготовки молодих науковців.

Так, кафедра хімії ліків та лікарської токсикології НМУ імені О.О. Богомольця, яку очолює професорка Ірина Ніженковська, представила на конференції три наукові роботи студентів 5 курсу фармацевтичного факультету Гліба Гікала, Олександра Нинчука і Соломії Федорович. Доповіді викликали жваве обговорення учасників заходу.

У межах заходу студент Гліб Гікал представив у секції «Аналітична хімія» результати випускної кваліфікаційної роботи, виконаної на базі Державного підприємства «Центральна лабораторія з аналізу якості лікарських засобів та медичної продукції» в місті Києві. Його наукова робота «Розробка та валідація методики кількісного визначення азилсартану медоксомілу методом високоефективної рідинної хроматографії» (наукові керівники Олександр Сиротчук та Ольга Глушаченко) здобула диплом першого ступеня.

Конференція надала учасникам можливість обмінятися ідеями та дізнатися більше про сучасні тенденції, розвиток різних сфер хімії. Це не перша участь та перемоги студентів кафедри хімії ліків та лікарської токсикології НМУ імені О.О. Богомольця в такому заході. Пишаємося магістрантами нашого Університету і бажає подальших успіхів!

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри хімії ліків та лікарської токсикології