НАРАДА МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ З КЕРІВНИКАМИ ДЕПАРТАМЕНТІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я І ДИРЕКТОРАМИ ГОСПІТАЛІВ ДЛЯ ВЕТЕРАНІВ ВІЙНИ

04.08.2020

У конференц-залі фізико-хімічного корпусу НМУ відбулася нарада Міністерства охорони здоров’я України з керівниками департаментів охорони здоров’я і директорами госпіталів для ветеранів війни. У ній взяв участь Міністр охорони здоров’я України Максим Володимирович Степанов. Звертаючись до учасників наради, він зазначив, що здоров’я нації є для Президента України, уряду найважливішою справою і пріоритетним напрямом розвитку. Велике значення має турбота і медичне обслуговування ветеранів війни, яких в Україні близько 900 тисяч, з них понад 200 тисяч – учасників бойових дій на сході України. Міністр розуміє специфіку роботи медиків у військових госпіталях, а їх близько 30. Працювати тут важче, ніж у звичайній лікарні. Адже до суто медичних чинників додаються медико-психологічні. Днями Максим Степанов відвідав військовий госпіталь у Рівному, на базі якого працює Республіканський центр лікування нейротравм. Метою наради, зазначив міністр, є вироблення стратегії, програми дій до кінця поточного і наступного, 2021 року у сфері високоякісного медичного обслуговування ветеранів війни як у спеціалізованих госпіталях, так і у звичайних медичних закладах. І він, і інші організатори наради закликали учасників до конструктивного обговорення насущних проблем, пропозицій щодо усунення перешкод на шляху до їх розв’язання.

На нараді були присутні ректор НМУ, професор Ю.Л.Кучин, перший проректор з науково-педагогічної роботи і післядипломної освіти, професор О.М.Науменко, проректор з науково-педагогічної і виховної роботи, професор О.А.Канюра, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції, професор Р.Л.Скрипник. Як і передбачалося, захід пройшов у конструктивній діловій атмосфері.

                                                                                                                Прес-центр