НАЙКРАЩИМ ПРАЦІВНИКАМ МЕДИЧНОЇ ГАЛУЗІ ВРУЧИЛИ ОРДЕН СВЯТОГО ПАНТЕЛЕЙМОНА

10.08.2022

Щороку 9 серпня, у День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона, відзначають найкращих працівників медичної галузі «Орденом Святого Пантелеймона». Цього року відзнака має лише одну номінацію – «За самовіддане служіння українському народові, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором».

Попри війну, 9 серпня відбулася церемонія нагородження почесної відзнаки, адже Орден Святого Пантелеймона покликаний привертати увагу до медичної професії, до статусу медика, до їхнього служіння народові. Цьогоріч відзначили 23 найкращих медиків України. В урочистому заході взяли участь члени Поважної Ради «Ордену Святого Пантелеймона», співробітники НМУ імені О.О. Богомольця, зокрема президент Національної академії медичних наук України, завідувач кафедри нейрохірургії, академік Віталій Цимбалюк, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко та член Житомирського регіонального відділення, завідувач кафедри організації та економіки фармації, професор Костянтин Косяченко.   

Сьогодні відзнака набула особливого значення. Медики України з перших днів війни виконують свою головну місію, рятуючи життя військових і цивільних співвітчизників. 80% поранених українських бійців повертаються у стрій після успішного лікування.

Ретельний відбір кандидатур для нагородження проходив у кожному регіоні. Так, Професійно-етична комісія проводила аналіз на відповідність критеріям відбору, а Національна експертна комісія та Поважна рада під головуванням засновника «Ордена Святого Пантелеймона», професора Василя Князевича ухвалювала переможців почесної відзнаки.

 

Пресцентр за матеріалами Поважної ради відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона»