На засіданні СНГ студенти опрацювали важливі питання нейроонкології

07.02.2024

Кафедри нейрохірургії та онкології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця провели спільне засідання студентських наукових гуртків. На засіданні обговорювали важливу тему сьогодення – актуальні питання нейроонкології. У навчально-науковому заході взяли участь понад 40 гуртківців профільних кафедр Університету.

Так, науковий керівник гуртка кафедри нейрохірургії, доцентка Аліна Корсак акцентувала увагу на зростанні розповсюдження пухлин головного мозку, що потребує міждисциплінарного підходу до діагностики та лікування даної патології. Про гістологічні аспекти етіології пухлин головного мозку та різні види їхньої класифікацій у практиці нейрохірургів та онкологів розповів староста гуртка Назар Голубнич. Доповідачка Марія Дворецька привернула увагу слухачів до важливості молекулярної ідентифікації мутацій геному, що спричиняють онкогенез. Про супратенторіальні та вроджені пухлини головного мозку розповів Андрій Акимов, він аналізував проблему лікування краніофарингіоми на реальних клінічних випадках. Своєю чергою Іван Бережний розповів про пухлини мозочка, навів приклади новітніх протоколів діагностики та лікування одних з найагресивніших пухлин – медулобластом. Нейрохірургічну частину лікування завершила Наталія Коломієць, яка доповіла про вторинні пухлини головного мозку – метастази.

Гуртківці кафедри онкології розповіли про післяопераційне лікування захворювань. Аспекти радіоопромінення висвітлив Данило Євдошенко. А Малаіка Рустамова розповіла колегам про новітні препарати, що використовуються у хіміотерапії, та про складнощі при виборі правильного дозування.

У рамках засідання також відбулася наукова дискусія. Тож такі заходи сприяють розвитку студентської науки у НМУ імені О.О. Богомольця.

Пресцентр за інформацією кафедри нейрохірургії