НА СТУДЕНТСЬКІЙ СЦЕНІ – ТВІР ФРАНЦУЗЬКОГО ПИСЬМЕННИКА А. СЕНТ-ЕКЗЮПЕРІ «МАЛЕНЬКИЙ ПРИНЦ»

22.04.2019

Виставою «Маленький принц» завершився конкурс-фестиваль студентської творчості «Med-Drive». Поки за закритою кулісою сцени актової зали у фізико-хімічного корпусу НМУ йшли останні приготування, до глядачів звернулися ініціатори проведення студентської весни перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Ю.Л. Кучин, голова профкому студентів Ю. Тайєр, виконуючий обов’язки голови Студентського парламенту О. Вершута. Вони привітали студентів зі святом та подякували їм за творчу і громадську активність. Юрій Леонідович зазначив, що адміністрація Університету буде й надалі підтримувати самодіяльне мистецтво майбутніх медиків у різних його проявах.

Сценаристом, актором і водночас режисером прем’єри став шестикурсник медичного факультету №2 Олександр Макаренко. Ще кілька місяців тому його театр поставив першу виставу, а нині аматори сцени запропонували глядачам своє драматургічне бачення твору відомого французького письменника Антуана де Сент-Екзюпері «Маленький принц».

Хоча на сцені було небагато декорацій, зате актори заповнили її музикою, танцями і талановитою грою. Відчувалося, що філософські роздуми казки про сенс життя, кохання, дружбу, дитячу щирість і безпосередність знайшли відгук у молодого покоління. Глядачі протягом усього спектаклю підтримували артистів гучними оплесками та вигуками «Браво!», створюючи справжню святкову атмосферу.

Редакція газети «Медичні кадри»