На спільному засіданні Вченої та Наглядової рад НМУ підсумували досягнення за рік

29.12.2023

Напередодні Нового року, 28 грудня, відбулося спільне підсумкове засідання Вченої та Наглядової рад Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. На останньому цьогоріч засіданні підсумували досягнення за 2023 рік та окреслили плани на наступний рік. А передсвятковий настрій присутнім подарували студенти нашого Університету, завітавши з душевною різдвяною колядою.

Цього дня в Університеті мали честь приймати керівника Польської авіаційної медичної служби, завідувача кафедри екстреної медичної служби Варшавського медичного університету Роберта Галонзковскі. У своїй промові він висловив підтримку вільному українському народові. Зазначив, що польський народ і надалі підтримуватиме українців у боротьбі за свою суверенність. Також професор зауважив, що спільні едукаційні проєкти, які були започатковані раніше, будуть розвивати та примножувати в наступному році.

Ректор НМУ Юрій Кучин вручив Роберту Галонзковскі відзнаку Почесного доктора НМУ імені О.О. Богомольця і наголосив, що Варшавський медичний університет є багаторічним надійним партнером нашого Університету. У рамках співпраці вже реалізовано багато спільних потужних проєктів. Він подякував польським колегам за всебічну підтримку та допомогу в умовах війни.

Так, у засіданні взяли участь перший заступник Міністра охорони здоров’я України, професор Сергій Дубров; члени Наглядової ради НМУ – голова, директор Інституту загальної та неорганічної хімії імені В.І. Вернадського НАН України Василь Пехньо, академік НАМН України Юрій Антипкін, академік НАМН України, директор Інституту оториноларингології імені О.С. Коломійченка НАМН України Дмитро Заболотний, директор Дипломатичної академії України, Надзвичайний і Повноважний посол України Геннадій Надоленко, журналіст, політик, громадський діяч Юрій Артеменко, український футболіст, футбольний тренер Віктор Мороз; перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти Олександр Науменко, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи Олександр Канюра, проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Олег Власенко, проректорка з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції Рімма Скрипник, директори інститутів, декани факультетів, завідувачі кафедр, керівники структурних підрозділів НМУ.

Під час засідання ректор НМУ Юрій Кучин окреслив досягнення та перспективи розвитку нашого Університету. Заклад вищої освіти, попри війну, продовжує працювати та вдосконалювати освітню діяльність. У 2023 році лідирував за набором студентів серед закладів вищої медичної освіти в Україні та отримав акредитацію на усі спеціальності. У році, що минає, створено Навчально-науковий Інститут громадського здоров’я та профілактичної медицини і Навчально-науковий Інститут психічного здоров’я, Навчально-науковий центр медичних симуляцій. Професор прозвітував про роботу Університетської клініки, де понад 10 тис. військовослужбовців і цивільних осіб пройшли лікування з початку великої війни. Відзначив, що у 2024 році у НМУ імені О.О. Богомольця стане більше лікарів-інтернів, адже ліцензійний обсяг з інтернатури розширено з 1000 до 2000 осіб, а також студентів затребуваних спеціальностей «Реабілітація та терапія» та «Медична психологія». Збільшено також ліцензійний обсяг з підвищення кваліфікації для лікарів і науково-педагогічних працівників. Окремо ректор НМУ акцентував увагу на міжнародній діяльності, адже Університет успішно інтегрується у міжнародний освітній простір.

«Попри війну, наш Університет продовжує займати лідируючі позиції та має багато досягнень. Пишаємося напрацюваннями і віримо, що наступний рік буде не менш продуктивним, адже попереду ще багато потужних проєктів», – зазначив Юрій Кучин.

Слова підтримки колективу нашого Університету також висловив Надзвичайний і Повноважний посол України Геннадій Надоленко, який зазначив, що Міністерство закордонних справ України завжди готове підставити плече тим, хто допомагає іншим.

Також під час заходу ректор НМУ Юрій Кучин вручив нагрудний знак «Знак пошани» Київської міської ради голові вченої ради фармацевтичного факультету, професорці Ірині Ніженковській.

Пресцентр НМУ