На спільному засіданні СНГ студенти розглянули проблематику інфекційних уражень нервової системи

25.04.2023

Основи комплексного мультидисциплінарного підходу до процесу лікування закладаються ще зі студентської лави. Це підтвердило чергове спільне засідання студентських наукових гуртків кафедр нейрохірургії, оториноларингології, радіології та радіаційної медицини Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Проведення засідань СНГ у такому форматі задає нові стандарти якості позааудиторного навчання із урахуванням сучасних педагогічних технологій.

Під час засідання учасники розглянули проблематику інфекційних уражень нервової системи. Інфекції, як основні захворювання, і як ускладнення, є важливим соціально-економічним питанням. Профілактика, своєчасна діагностика, правильна лікарська тактика, раціональна антибіотикотерапія вкрай необхідні для збереження та відновлення рівня життя пацієнтів.

На засіданні з доповіддю на тему «Запальні зміни нервової системи: роль нейрохірурга» виступила науковий керівник гуртка кафедри нейрохірургії, доцентка Аліна Корсак. У доповіді «Сучасні підходи до діагностики та лікування риногенних внутрішньочерепних ускладнень», що представив науковий керівник гуртка кафедри оториноларингології, доцент Вячеслав Дідковський, було розкрито питання етапності лікування та важливості санації первинних вогнищ інфекцій.

Питання діагностичної значущості нейровізуалізаційних методів для діагностики інфекційної нейрохірургічної патології підкреслила у своїй доповіді студентка 3-го курсу медичного факультету №2 Владислава Беспалова, що підготувала під керівництвом доцентки кафедри радіології та радіаційної медицини Олени Миронової. Студент 3-го курсу медичного факультету №1 Андрій Акимов презентував тему «Абсцеси головного мозку у пацієнтів з кардіологічною патологією», що завершилася розглядом клінічних випадків під керівництвом Сергія Олефіра.

Спеціальним гостем засідання став керівник команди IPC\WASH ГО «Інфекційний контроль в Україні», лікар Володимир Ліходієвський. Він прочитав мотивуючу інтерактивну лекцію на тему «Профілактика інфекцій області хірургічного втручання».

За інформацією кафедри нейрохірургії