На майстер-класі з практикуючими лікарями студенти М3 говорили про цукровий діабет

24.02.2023

Про цукровий діабет і його класифікацію, провокуючі етіологічні фактори, компенсації цукрового діабету, міфи та реальності про хворобу говорили під час майстер-класу від практикуючих лікарів, що відбувся в онлайн-форматі 23 лютого. Основна мета майстер-класу «Менеджмент цукрового діабету 1-го типу у дітей. Основи помпової інсулінотерапії» – підвищити обізнаність студентів щодо наслідків та профілактики небезпечного захворювання.

Навчальний захід організували медичний факультет №3 та кафедра педіатрії №4. Спікерами виступили завідувачка ендокринологічного відділення ДКЛ №6, експерт з дитячої ендокринології ДОЗ м. Києва Лілія Лантух і куратор медичного факультету №3, старший лаборант кафедри педіатрії №4, лікар-педіатр Микита Нечаєв.

Відтак, спільно з учасниками спікери детально розглянули аспекти діабету сьогодні (інсулінові помпи, моніторинги рівня глюкози крові), дієту при цукровому діабеті. Говорили про цукровий діабет як хворобу та спосіб життя, діагностику та лікування, невідкладні стани, їхні симптоми та невідкладну допомогу при них. Пояснили, як користуватися глюкозометром, вимірювати рівень глюкози, підбирати харчування, розраховувати хлібні одиниці.

Також на майстер-класі практикуючі лікарі робили акцент на ситуаційній задачі та розповіли про свій власний досвід роботи із захворюванням, розібрали етапи контролю хвороби. Стейкхолдери відіграють важливу роль у підготовці майбутніх лікарів-педіатрів, а почути про використання сучасних інформаційних технологій в діагностиці надзвичайно необхідно для набуття практичних компетентностей.

 

Медичний факультет №3