На майстер-класі в Університеті вивчали аліментарний супровід дегельмінтизації

10.04.2024

Днями на кафедрі гігієни харчування та нутриціології Навчально-наукового інституту громадського здоров’я та профілактичної медицини Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбувся майстер-клас «У фокусі гельмінтози». Участь у заході взяли студенти медичного факультету №1, які опрацювали питання аліментарного супроводу дегельмінтизації, виконували психометричний скринінг, виступили з презентаціями з питань корекції раціону при гельмінтозах.

Захід відбувся у межах програми студентського наукового гуртка «Нутриціологічна академія», де всі охочі могли поглибити знання з нутриціології. Тему майстер-класу обрали невипадково, адже за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я причиною щорічної смерті понад 16 млн людей у світі є інфекційні та інвазійні хвороби (зумовлені паразитуванням у їхньому організмі найпростіших, червів), а третина населення Європи заражена одним із гельмінтів.

Під час майстер-класу, який провела доцентка кафедри гігієни харчування та нутриціології Тетяна Аністратенко, студенти Університету опрацювали три теми. Вони детально розглянули питання аліментарного супроводу дегельмінтизації, зокрема з використанням авторської запатентованої фіто-аліментарної композиції на основі гарбуза з додаванням фенхелю, м’яти, цикорію, родзинок та інших продуктів антипаразитарного спрямування. Оскільки тема гельмінтозів особливо важлива та актуальна щодо дітей та вагітних, запропонована на майстер-класі фіто-аліментарна композиція є простою в приготуванні і має доведену ефективність для цих категорій населення.

Окрім того, майбутні лікарі також виступили з презентаціями з питань корекції раціону при токсокарозі (одне з паразитарних захворювань). Також вони виконали психометричний скринінг результатів проєктивної методики «Малюнок неіснуючої тваринки», з метою визначення психоемоційного стану людини для виявлення емоційних розладів при гельмінтозах.

Нагадаємо, що в НМУ імені О.О. Богомольця функціонують численні студентські наукові гуртки. Долучайтеся та поглиблюйте власні знання у різних галузях медицини, робіть перші кроки у світ науки.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри гігієни харчування та нутриціології