На фармацевтичному факультеті розпочалася атестація випускників

15.01.2019

14 січня на фармацевтичному факультеті розпочалася атестація випускників заочної форми навчання за спеціальністю «Фармація». Місяць триватиме цей марафон, протягом якого студенти складуть п´ять іспитів із базових дисциплін: фармакогнозії, фармацевтичної хімії, технології лікарських засобів, клінічної фармації і організації та управління у фармації.

Таким чином, випускники складуть тест на рівень своєї професійної зрілості. Проте, більшість з них уже сьогодні працюють у фармацевтичних закладах України і є дипломованими спеціалістами середньої ланки.

  Ми побували на першому екзамені із фармакогнозії. Відчувалося,  що на факультеті заздалегідь ретельно готувалися до цієї відповідальної в житті Університету події. Кожен  студент, а цього року їх біля 500, отримав на електронну адресу повний перелік теоретичних питань та практичних навичок. Регулярно проводилися консультації, а на сайті Університету та на факультетських стендах висвітлюється необхідна інформація щодо проведення екзаменаційної сесії.

  Серед членів комісії та екзаменаторів провідні фахівці з фармацевтичної галузі та відомі педагоги НМУ.

  Своїми враженнями про проведення екзамену поділився член комісії і виконуючий обов´язки проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи, професор Борис Михайличенко, який відзначив чітку організацію екзаменаційної кампанії і хорошу підготовку студентів.

Власне це і підтвердили самі випускники. Вони досить впевнено відповідали на питання екзаменаційного білету, підкріплюючи теоретичні знання власним професійним досвідом. Ось з екзаменаційної кімнати вийшла студентка Руслана Кучеренко. За її настроєм відчувалося, що вона успішно впоралася із завданням і розраховує на високу оцінку своїх знань.

«Сьогодні у мене день народження, тому у мене подвійна радість – зроблено ще один успішний крок на шляху до своєї професії. Отримання диплому відкриє для мене дорогу до наступного кар´єрного росту – мене буде призначено завідувачем аптекою».

Випускник Роман Корнієнко доповнив свою колегу особистими досягненнями в галузі фармації. Його очікує нова посада – представника фармацевтичної фірми в практичній медицині.

Екзамен завершився. Традиційно декан факультету Тетяна Рева оголошує оцінки. Аплодують студенти, а викладачі  виголошують напутні слова. Зроблено ще один важливий крок до професійного зростання.

Редакція газети «Медичні кадри»