На фармацевтичному факультеті обговорили зміни до освітньо-професійної програми

04.04.2024

У Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця днями відбулося обговорення змін до освітньо-професійної програми спеціалізації 226.01 «Фармація» спеціальності 226 «Фармація, промислова фармація» зі студентським активом фармацевтичного факультету. Студентам 1-4 курсів представили перелік вибіркових дисциплін для кожного року навчання.

У зустрічі взяли участь гарантка освітньо-професійної програми спеціалізації 226.01 «Фармація», професорка Ірина Ніженковська, деканка фармацевтичного факультету, професорка Тетяна Рева, кураторка ECTS фармацевтичного факультету, доцентка Ірина Костюк і представники студентського активу.

Під час заходу Ірина Ніженковська представила основні зміни у варіативній складовій освітньо-професійної програми 226.01 «Фармація», що створена відповідно до стандарту вищої освіти спеціальності 226 «Фармація, промислова фармація». Стандарт затверджений наказом МОЗ України №981 від 04.11.2022.

Здобувачам вищої освіти представили перелік вибіркових дисциплін для кожного року навчання, які вони зможуть обрати вже на наступний навчальний семестр. На зустрічі також були представники кафедр, які відповіли на запитання студентів стосовно нових вибіркових дисциплін.

Так, на кожному курсі вибіркових дисциплін представлено вдвічі більше, ніж можна обрати, щоб студенти мали широкий вибір серед предметів варіативної складової. Для 1-го та 2-го курсу запропоновано 10 вибіркових дисциплін, з них студенти обирають 5. Для третьокурсників і четвертокурсників пропонують 12 предметів, з яких студенти обирають 6. Кожен обирає ті дисципліни, що відповідають його науковим інтересам і в майбутньому допоможуть у виконанні випускної кваліфікаційної роботи.

Із презентаціями всіх вибіркових дисциплін для здобувачів фармацевтичного факультету можна ознайомитися за посиланням: https://nmuofficial.com/korysni-navchalni-resursy-dlya-studentiv-medykiv/elektyvni-kursy/2024-2025-n-r/.

За інформацією деканату фармацевтичного факультету