На факультеті підготовки лікарів для ЗСУ провели серію тренінгів

22.03.2024

Днями студенти факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України (ФПЛЗСУ) Національного медичного університету імені О.О. Богомольця спільно з муніципальною вартою Київської обласної державної адміністрації провели серію тренінгів. Під час заходів бійці підрозділів Сил територіальної оборони Збройних сил України у Київській області та цивільне населення міста Києва й області опановували практичні навички, що допоможуть врятувати життя людей під час бойових дій і надзвичайних ситуацій.

Студенти ФПЛЗСУ спільно з бійцями Сил ТрО ЗСУ аналізували теоретичні аспекти протоколу TCCC MARCH, що визначає пріоритети та порядок дій у наданні допомоги пораненим. Відпрацьовували практичні навички із зупинки масивних кровотеч, забезпечення прохідності дихальних шляхів, допомоги при пневмотораксі, травмах голови. Також оцінювали життєві показники для виявлення станів, що загрожують життю.

У межах тренінгів для навчання цивільного населення Києва та Київської області учасники опановували протокол САВС. Учасники вчилися застосувати кровоспинний турнікет, джгут, виконувати пальцеве притиснення, використовувати підручні засоби при масивних кровотечах. Вони оцінювали наявність, частоту і глибину дихання, вчилися надавати допомогу при обструкції дихальних шляхів, не втрачати контроль над ситуацією у різноманітних екстремальних умовах, виконувати надання допомоги пораненим в оптимальній послідовності.

Подібні заходи вже стали традиційними для майбутніх військових медиків факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України НМУ імені О.О. Богомольця та допомагають іншим отримати важливий, особливо в умовах війни, досвід.

Пресцентр НМУ за інформацією факультету підготовки лікарів для ЗСУ