На чергових читаннях імені академіка Богомольця обговорили актуальні питання медицини

19.05.2023

18 травня відбулися 44-ті наукові читання до 142-річниці від дня народження академіка Олександра Олександровича Богомольця. Захід відбувся в онлайн-форматі і був присвячений сучасним проблемам теоретичної та практичної медицини.

Читання відкрив ректор Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, член-кореспондент НАМН України, Юрій Кучин. У вступному слові професор привітав учасників читань, побажав плідної праці та подякував колегам за те, що попри війну, вони зберігають славетні наукові традиції Університету.

Своєю чергою зі вступним словом виступила також правнучка академіка Богомольця – Заслужена лікарка України, професорка Ольга Богомолець, яка зазначила, що збереження традицій є силою нашої нації. Фундатор медичної науки України Олександр Богомолець, ще за радянських часів передбачав важку боротьбу та перемогу нашого народу.

З пленарною доповіддю на тему «Актуальні питання гастроентерології: від теорії до практики» виступив директор Інституту гастроентерології НАМН України, професор Юрій Степанов. Лекція тривала понад годину та містила ґрунтовний аналіз сучасного стану захворювань шлунково-кишкового тракту, зокрема, гастриту, диспепсії, синдрому подразненого кишечнику, стеатогепатиту – неалкогольної жирової хвороби печінки й інших. У дискусії взяли участь професор Юрій Кучин, професорка Ольга Богомолець і президент НАМН України, академік Віталій Цимбалюк.

Читання завершив ректор НМУ, професор Юрій Кучин, який подякував доповідачеві та всім учасникам читань і побажав усім доброго здоров’я, перемоги та миру Україні.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри патофізіології