На базі кафедри акушерства та гінекології №3 провели міждисциплінарне засідання СНГ

11.03.2024

Днями відбулося спільне засідання студентських наукових гуртків (СНГ) кафедр акушерства і гінекології №3 та педіатрії №2 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Студенти-гуртківці поглибили знання з теми «Особливості неонатальної допомоги новонародженим, що народилися малими до гестаційного віку», представили власні інформативні доповіді та отримали професійні поради від досвідчених фахівців.

На важливості обраної для засідання СНГ теми наголосив завідувач кафедри акушерства і гінекології № 3, професор Василь Бенюк. Він акцентував увагу майбутніх лікарів на питанні співпраці мультидисциплінарної команди – «акушер – неонатолог».

Своєю чергою, про актуальність сучасних лікувальних підходів для покращення прогнозу та якості життя новонароджених з малою гестаційною масою тіла повідомила студентам-гуртківцям керівниця гуртка кафедри педіатрії №2, доцентка Тетяна Шевцова. Керівник гуртка кафедри акушерства і гінекології №3, асистент Віктор Олешко представив клінічні кейси з питань надання акушерської допомоги у розрізі теми засідання.

Традиційно, спільне засідання СНГ продовжилося доповідями, які підготували активні гуртківці. Анна Загорулько докладно висвітлила у доповіді актуальні етіологічні фактори, особливості клінічного перебігу та діагностики станів, що призводять до затримки росту плода.

Спільну доповідь «Особливості перебігу неонатального періоду у новонароджених із затримкою внутрішньоутробного розвитку» презентували присутнім Дар’я Баланюк і Олександр Цалко. У ній вони детально розглянули сучасні неонатологічні підходи та тактики ведення таких новонароджених.

Нагадаємо, що в НМУ імені О.О. Богомольця функціонують численні студентські наукові гуртки, а про умови участі та перелік СНГ можна дізнатися за посиланням: https://nmuofficial.com/studentu/studentski-naukovi-gurtky/

Пресцентр НМУ за інформацією СНГ кафедри акушерства і гінекології № 3