Молодим вченим НМУ призначили стипендії Кабінету Міністрів України

13.12.2023

Рішенням Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки присуджено стипендію Кабінету Міністрів України молодій вченій та продовжено виплату стипендій ще двом ученим Національного медичного університету імені О.О Богомольця.

Щомісячні стипендії КМУ призначаються на конкурсних засадах з метою підтримки молодих вчених, які успішно проводять наукові дослідження і досягли вагомих наукових результатів. Молоді вчені нашого Університету вже неодноразово ставали переможцями цього всеукраїнського конкурсу та, відповідно, стипендіатами Кабінету Міністрів України.

Так, рішенням Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки №1  від 23 листопада 2023 року стипендію КМУ призначено асистентці кафедри загальної хірургії №1 Людмилі Левченко. Молода дослідниця є членкинею хірургічного відділу Товариства молодих вчених і спеціалістів нашого Університету. Вона має 19 друкованих праць, з-поміж них 5 індексуються в наукометричних базах даних Scopus. Людмила Левченко проходила міжнародне стажування в Університетській клініці Шлезвіг-Гольштейна (Німеччина). Рік тому науковиця захистила дисертацію на здобуття ступеня доктора філософії, яку присвятила вивченню впливу передопераційної біліарної декомпресії у пацієнтів з обтураційною жовтяницею пухлинного генезу, ускладненого холангітом на перебіг захворювання.

У клінічну практику уже впроваджено покрокову тактику лікування хворих з пухлинними ураженнями панкреатобіліарної зони, ускладненої холангітом, що значно покращує результати лікування хворих цієї категорії.

Також рішенням Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки продовжено стипендію Кабінету Міністрів України ще двом молодим вченим нашого Університету – асистенту кафедри медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії Дмитру Ассонову і старшій викладачці кафедри медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини Світлані Калашченко.

Щиро вітаємо молодих вчених НМУ імені О.О Богомольця з призначенням стипендій Кабінету Міністрів України та бажаємо нових наукових здобутків!

Пресцентр НМУ