МОЛОДИЙ НАУКОВЕЦЬ КАФЕДРИ ДИТЯЧОЇ ХІРУРГІЇ НМУ ОТРИМАВ ВЧЕНУ СТУПІНЬ ДОКТОРА ФІЛОСОФІЇ

30.06.2021

Цього навчального року багато молодих вчених нашого Університету, завершили наукові роботи успішним захистом дисертації на здобуття вченого ступеня. Колектив кафедри  дитячої хірургії пишається своїм вихованцем, аспірантом О.О. Голубенком, який нещодавно у конференц-залі ректорату Національного медичного університету імені О.О. Богомольця блискуче провів захист наукової праці на здобуття вченого ступеня доктора філософії на тему: «Лікування вродженої клишоногості та її рецидивів у дітей молодшого віку».

Із 2014 по 2017 рік він  проходив інтернатуру на базі кафедри дитячої хірургії і відділення ортопедії та травматології НДСЛ «Охматдит», з відзнакою захистив магістерську роботу на тему: «Консервативне лікування вродженої клишоногості у дітей першого року життя». Згодом вступив до аспірантури і впродовж чотирьох років проводив творчий пошук на кафедрі дитячої хірургії НМУ імені О.О. Богомольця.

Свої наукові дослідження Олексій Олексійович присвятив проблемним аспектам лікування та профілактики рецидивів вродженої клишоногості у дітей від народження до шестирічного віку. Молодий науковець є автором 45 друкованих праць, 1 патенту на корисну модель. Наукове керівництво роботою здійснював завідувач кафедри дитячої хірургії, професор А.Ф.  Левицький.

Спеціалізована разова вчена рада проходила під головуванням завідувача кафедри травматології та ортопедії НМУ, професора О.А. Бур’янова. У ролі рецензентів виступили – професор кафедри дитячої хірургії І.М. Бензар та асистент цієї ж кафедри О.С. Годік. Опонували  здобувачу вченого ступеня доктора філософії, завідувач кафедри дитячої хірургії, ортопедії та травматології Дніпровського державного медичного університету, професор В.А.Дігтяр і старший науковий співробітник, асистент профільної кафедри Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького О.І. Корольков.

Усі учасники заходу відзначили наукову і практичну цінність дисертації.

 

Кафедра дитячої хірургії