Молоді науковці НМУ реалізовуватимуть спільні проєкти з колегами з Вінниці

20.10.2023

19 жовтня відбулося спільне засідання студентських наукових гуртків кафедри гігієни та екології Національного медичного університету імені О. О. Богомольця та кафедри загальної гігієни та екології Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова. Онлайн-захід присвятили Всесвітньому дню продовольства, розглянули питання харчування жителів України під час воєнного стану та сталого розвитку продовольчих систем світу.

Під час засідання студентка нашого Університету Юлія Талабко представила доповідь на тему «Проблемні питання в харчуванні студентів НМУ», яку підготувала спільно з науковою керівницею гуртка кафедри гігієни та екології, доценткою Анною Благою. Темам гігієни харчування, як одного з основних аспектів воєнного медичного забезпечення та дослідження якості кисломолочного сиру виробленого у різних регіонах Київської області присвятили свої доповіді молоді науковиці з Вінниці Анна Василевич та Анна Лабиш. Представлені доповіді викликали жвавий інтерес в учасників, лунали цікаві запитання до їх авторів. Молоді науковці обох університетів прийняли рішення поглиблювати співпрацю та спільну діяльність гуртків, спрямовану на дослідження проблем харчування.

На завершення наші студенти запросили своїх вінницьких колег на щорічну конференцію молодих вчених «Annual Young Medical Scientists» Conference (AYMSConf) 2023, що відбудеться 23-24 листопада у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця та отримали запрошення на конференцію студентів та молодих вчених із міжнародною участю «Перший крок в науку», що відбудеться у квітні наступного року у Вінницькому національному медичному університеті імені М.І. Пирогова.

За інформацією СНГ кафедри гігієни та екології