Молоді науковці кафедри гігієни та екології провели виїзне засідання

22.11.2023

Питання санітарної кризи у світі стало темою обговорення в гуртківців кафедри гігієни та екології Національного медичного університету імені О. О. Богомольця під час виїзного засідання. Його провели в історичній будівлі «Башта № 5», що є частиною комплексу оборонних споруд «Київська фортеця».

3,5 мільярда людей у світі живуть без належних безпечних санітарних умов, 419 мільйонів з них все ще практикують «відкриту дефекацію». У таких умовах поширюються інфекційні хвороби, вбиваючи щодня 1000 дітей віком до п’яти років. Ця глобальна криза становить загрозу природі та здоров’ю кожного, особливо жінок, дівчат та представників інших уразливих груп.

Окрім загальних еколого-гігієнічних питань забезпечення функціональної діяльності людини, члени студентського наукового гуртка кафедри гігієни та екології обговорили історичні, мікробіологічні, соціальні, епідемічні аспекти громадського і індивідуального здоров’я, пов’язані з неналежним рівнем доступності населення до санітарно-гігієнічних зручностей. Розглядалися чинники виникнення масових епідемій, які призвели до численних людських втрат серед населення планети.

Також гуртківці влаштували квест з вирішення санітарно-гігієнічних питань, під час якого здобувачі освіти продемонстрували високий рівень обізнаності щодо обговорених тем засідання.

Винесення питань санітарної кризи в світі у площину суспільного обговорення сприятиме покращенню обізнаності населення щодо поліпшення систем санітарії та навколишнього середовища. Тож гуртківці кафедри гігієни та екології вважають за потрібне не замовчувати проблему, а навпаки, збільшувати коло однодумців.

Зазначимо, що на більшості кафедр НМУ діють студентські наукові гуртки, до засідань яких можуть долучитися всі бажаючі здобувачі освіти нашого Університету. Щоб стати успішними в медицині варто ефективно організовувати своє дозвілля. Саме з цією метою працюють СНГ, зі списком і контактами яких можна ознайомитися за посиланням.

За інформацією кафедри гігієни та екології