МОДУЛЬ З ПЕДІАТРІЇ – ФАХОВИЙ ІСПИТ ДЛЯ МАЙБУТНІХ ДИТЯЧИХ ЛІКАРІВ

26.02.2020

Кафедра педіатрії №4, яку очолює академік НАМН України, професор В.Г. Майданник, розташована на базі дитячих клінічних лікарень №6 та №7 міста Києва. Це багатопрофільні медичні заклади із спеціалізованими відділеннями педіатрії, ревмокардіології, патології новонароджених, ендокринології та інтенсивної терапії. Саме тут здобувають вищу медичну освіту студенти медичного факультету №3 та факультету підготовки іноземних громадян нашого Університету.

У ці дні шестикурсники складають модуль з дисципліни, який є першим пробним іспитом перед ОСКІ – 2 та КРОК – 2, тому у майбутніх дитячих лікарів є нагода перевірити базовий рівень знань та фахову компетентність з педіатрії. Сьогодні це серйозне випробування для студентів, яке вимагає від них ґрунтовної підготовки, адже для того щоб успішно скласти модуль потрібно пройти 3 етапи: вирішити тестові завдання, продемонструвати лікарську ерудицію та клінічне мислення під час вирішення ситуаційних задач, та показати практичні навички на симуляційних матеріалах, знання сучасних протоколів діагностики та лікування дітей. У перший день складання модулю виявилися лідери. Ними стали студенти 10-ї академічної групи, майже всі вони  отримали відмінні оцінки.

А в цей час студенти факультету підготовки іноземних громадян роблять перші успішні кроки до професії. Вони навчаються на 3-му курсі медичного факультету №2, але вже багато з них прийняли рішення в майбутньому стати педіатрами. Викладачі кафедри доклали багато зусиль, щоб зацікавити іноземців своїм улюбленим фахом і створили всі умови для навчання.

 

Редакція газети «Медичні кадри»