«МЕДИЧНИМ ОСКАРОМ» — «ОРДЕНОМ СВЯТОГО ПАНТЕЛЕЙМОНА» І «МЕДАЛЛЮ СВЯТОГО ПАНТЕЛЕЙМОНА» НАГОРОДЖЕНО НАЙКРАЩИХ МЕДИКІВ УКРАЇНИ

10.08.2021

9 серпня для медичної спільноти України  вже багато років поспіль є днем, коли найкращих представників галузі відзначають за професіоналізм та милосердя «Орденом Святого Пантелеймона» та «Медаллю Святого Пантелеймона».

Протягом року регіональні Ради та Поважна Рада, очолювана професором В.М. Князевичем, з-поміж сотень кандидатів  обирали претендентів на отримання найвищої громадської нагороди. Було обрано 44 номінанти, одинадцять з яких стали переможцями.

У конференц-залі ректорату НМУ відбулося завершальне засідання Поважної ради, на якому визначили лідерів  «Медичного Оскару». У заході взяв участь член Поважної Ради, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти нашого Університету, професор О.М. Науменко.

Зі всієї України до столиці приїхали представники медичної спільноти, щоб взяти участь в  урочистостях. Делегацію НМУ очолив ректор, професор Ю.Л. Кучин.

З вітальним словом до всіх учасників непересічної події звернувся міністр охорони здоров’я В.К. Ляшко, який зазначив, що професія лікаря стає все більш шанованою в нашій країні. Відданість та самопожертву  медики особливо проявили під час коронавірусної пандемії. Віктор Кирилович  вручив почесну нагороду переможцю першої номінації «Найкращий  лікар».

 

Газета «Медичні кадри»