МАЮЧИ ДИПЛОМ КУЛЬТУРОЛОГА, ЯК ВВАЖАЮТЬ ДЕЯКІ АБІТУРІЄНТИ НМУ, НЕ ГРІХ ПОГРИЗТИ І ГРАНІТ ФАРМАЦЕВТИЧНИХ ЗНАНЬ, А СТУДЕНТИ – ФУНКЦІОНЕРИ ПРИЙМАЛЬНОЇ КОМІСІЇ – ПРИЙМАЮТЬ ПОЗДОРОВЛЕННЯ ІЗ ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ

08.08.2019

Як повідомляє відповідальний секретар приймальної комісії НМУ Максим Тарасенко, на 18.00 7 серпня 2019 року на 1857 місць за кошти фізичних і юридичних осіб подано 1258 оригіналів. На факультети і спеціальності, де створилася конкурсна ситуація – фармація заочна (+41) і медична психологія (+7) – заяви продовжують надходити, що, безумовно, радує.

Інна Шевченко – дипломований культуролог, закінчила Київський національний університет культури і мистецтв. Але так сталося, що пов’язала свою трудову діяльність з медициною, а саме: косметологією. Має свою практику на лівому березі столиці, хоч родом з Бахмача на Чернігівщині. Інна переконана, що, освоївши заочно спеціальність «Фармація», не просто розширить діапазон своїх знань та інтересів, а значно підвищить рівень своєї професійності. Важко з цим не погодитись.

Як і з вибором Валерії Неронової з міста Сіверодонецька Луганської області. Маючи пристойний середній бал ЗНО і знаючи, що на контрактну форму за спеціальністю «Медична психологія» вже є конкурс, дівчина твердо вирішила пов’язати своє майбутнє саме з цією професією. Валерію приваблює і перспективність медичної психології, і її актуальність та важливість.

Спокійну атмосферу на другому поверсі морфологічного корпусу НМУ дещо порушила маленька, але урочиста нагода – день народження студентки 5 курсу фармацевтичного факультету НМУ Анни Лобач. Із самого початку вступної кампанії іменинниця брала участь у прийомі та оформленні документів, а сьогодні ось прийняла з рук друзів і колег букет чудових квітів…

Кілька абітурієнтів принесли оригінали для вступу на 2 курс стоматологічного факультету НМУ. Софія Мердух із села Шевелівки Балаклійського району Харківської області закінчила Харківський обласний медичний коледж за спеціальністю «Зубний лікар» (молодший спеціаліст). Подала документи на 2 курс стоматологічного факультету НМУ, пройшла 25 липня ц.р. фахові випробування (30 балів з 48) і ось принесла оригінали.

Киянин Славік Мстеян має за плечима медичний коледж НМУ, може стати однокурсником Софії, оскільки брав участь у фахових випробуваннях і набрав 31 бал із 48.

А от Костянтин Доценко з смт Великої Новосілки Донецької області лише збирається до медичного коледжу НМУ («Стоматологія ортопедична»). 21 липня він разом з усіма пробував свої сили на творчому конкурсі-випробуванні з ліплення, набрав 150 балів із 200 і сподівається, що спроба його стане успішною. Разом із батьком Олександром підтримати брата приїхав десятирічний Арсеній. Хлопчик запевняє, що теж буде лікарем.

Завтра, на день Всецілителя Пантелеймона, в НМУ імені О.О.Богомольця останній день подання оригіналів на місця за кошти фізичних і юридичних осіб.

Прес-центр