Майже 30 студентів НМУ взяли участь в Олімпіаді із загальної екології

02.04.2024

Днями на базі кафедри комунальної гігієни та екології людини з курсом вікової гігієни Навчально-наукового інституту громадського здоров’я та профілактичної медицини Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулась Всеукраїнська студентська олімпіада з навчальної дисципліни «Загальна екологія». Участь у заході взяли студенти медичних факультетів № 1, № 3, факультету підготовки лікарів для Збройних сил України та фармацевтичного факультету.

Студенти нашого Університету завжди виявляли високу зацікавленість до Олімпіади, відзначає завідувач кафедри, професор Сергій Гаркавий. На жаль, певний час захід не проводився, зважаючи на пандемію коронавірусної інфекції COVID-19 та повномасштабне вторгнення рф в Україну.

У межах Олімпіади випробовували власні знання та продемонструвати свої здібності й практичні навички майже 30 студентів НМУ, попри те, що загальна екологія не викладається у нашому Університеті як самостійна дисципліна, а є лише частиною курсів «Гігієна та екологія» і «Гігієна у фармації та екологія». Майбутні лікарі та фармацевти виконували різноманітні завдання з найактуальніших питань загальної екології, що ґрунтувалися на відповідних програмах. Оскільки в столиці неодноразово звучали сигнали повітряної тривоги, студенти виконували завдання в облаштованому в Університеті укритті.

Учасники Олімпіади уважно поставилися до виконання завдань та ретельно їх опрацювали, а результати заходу засвідчили високий рівень підготовки студентів.

Після наполегливої боротьби, за результатами здобутків, переможцями Всеукраїнської студентської Олімпіади з дисципліни «Загальна екологія» стали другокурсниці. Зокрема, І місце розділили між собою студентка фармацевтичного факультету Катерина Каліберда та студентка медичного факультету №1 Вероніка Щиголь, ІІ місце виборола студентка фармацевтичного факультету Христина Солошик, а ІІІ місце – студентка медичного факультету №1 Валерія Полях.

За інформацією кафедри комунальної гігієни та екології людини з курсом вікової гігієни