МАЙСТЕР-КЛАС З МІКРОХІРУРГІЇ ВУХА З МІЖНАРОДНОЮ УЧАСТЮ

06.06.2018

В червні 2015 року між Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця і Варшавським медичним університетом була підписана «Угода про співпрацю», яка передбачає обмін викладачами та науковцями для проведення спільних досліджень, викладання і продовження навчання; обмін досвідом викладання та науковими матеріалами, інформацією пов’язаною з освітнім процесом та науковими дослідженнями; допомогу в реалізації спільних науково-дослідних програм, семінарів, конференцій та симпозіумів; створення сприятливих умов для навчання та науково-дослідної діяльності на території кожної Сторони для викладачів, дослідників, що беруть участь у програмах обміну і спільну публікацію результатів наукових досліджень, а також документів педагогічного змісту.

4 та 5 червня 2018 року на базі кафедри оториноларингології відбувся майстер-клас з отомікрохірургії за участю завідувача кафедри та клініки Варшавського медичного університету, Президента Європейської асоціації хірургів основи черепа, професора Казиміра Нємчика (Kaziemierza Niemczyka). Учасників конференції привітав в.о. ректора, член-кореспондент НАПН України, професор Ярослав Цехмістер та проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко, нагородивши професора Казиміра Нємчика Почесною Грамотою Вченої Ради Університету за активну участь у розвитку співпраці між Університетами. Професор Варшавського університету прочитав лекцію, в якій висвітлив основні напрямки наукової та практичної діяльності кафедри та клініки отоларингології Варшавського медичного університету.

Практична частина майстер-класу проходила на базі ЛОР-клініки кафедри оториноларингології НМУ в Олександрівській клінічній лікарні. Протягом 2-х днів за участю професорів О.М. Науменка та Ю.В. Дєєвої, професором К. Нємчєком було проведено 4 хірургічні втручання з одночасною відеотрансляцією в аудиторію з операційної: тимпанопластика за закритим та відкритим типом, мірінгопластика та стапедопластика. Захід викликав велику зацікавленість серед оториноларингологів м. Києва та України. В конференції взяли участь більше 100 фахівців. Учасники отримали сертифікати.

Кафедра оториноларингології