Майбутні педіатри склали іспит з патоморфології

06.06.2023

Водночас із підсумковою атестацією випускників студенти молодших курсів складають сьогодні іспити з фундаментальних дисциплін. В контексті вивчення яких закладається основа для опанування клінічних наук. Так, третьокурсники медичного факультету №3 звітують про набуті знання на кафедрі патологічної анатомії, що вивчає структурні основи хвороб та патологічних процесів.

Протягом навчального року заняття відбувалися у змішаному форматі. Лекції майбутні медики слухали дистанційно, а їхні практичні заняття відбувалися офлайн та онлайн.

Завідувач кафедрою, професор Сергій Гичка зазначає, що навчально-методичні матеріали постійно оновлюються відповідно до досягнень науки та сучасних викликів. Так, у зв’язку із пандемією COVID-19 внесено зміни до навчальної програми щодо вивчення етіології, патогенезу, патоморфології ускладнень і причин летальних наслідків цього захворювання. Патоморфологія закладає основи для розуміння хвороб, їх причин, патологічних процесів, що відбуваються на молекулярному, клітинному та тканинному рівнях, та їх вплив на організм в цілому. Розуміння цих процесів вимагає ґрунтовних знань з молекулярної і клітинної біології, гістології, біохімії та фізіології.

Іспит відбувся у кілька етапів: студенти відповідали на тестові питання, розв’язували ситуаційні задачі, практичну частину іспиту виконували із використанням мікроскопів і цифрових слайдів. Підсумувало екзамен спілкування з екзаменаторами, професором Сергієм Гичкою, доцентами Петром Кузиком, Ольгою Рудницькою, Мариною Данилишиною та Тетяною Савчук, під час якого визначали рівень знань студентів з базової дисципліни.

Переважна більшість третьокурсників, що складали іспит в очному форматі, продемонстрували ґрунтовні знання. Найкращу підготовку продемонстрували Марина Дзей, Олена Севастіян, Юлія Магар, Маргарита Власик та Катерина Житченко.

Пресцентр за інформацією кафедри патологічної анатомії