Майбутні медики спеціальностей «Медицина», «Педіатрія», «Медична психологія» складали «Крок 2»

16.05.2024

14-15 травня понад 900 студентів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця складали другий етап єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) – інтегрований тестовий іспит «Крок 2». Іспит для вітчизняних здобувачів спеціальностей «Медицина», «Педіатрія», «Медична психологія» проводився в безпечних умовах, в умовних аудиторіях в укритті, що розташовані у фізико-хімічному та морфологічному корпусах Університету.

Нагадаємо, що «Крок 2» – обов’язковий іспит, що складають студенти українських закладів вищої медично освіти для отримання диплому спеціаліста та подальшої можливості займатися медичною практикою. Цей іспит є частиною системи оцінювання підготовки майбутніх лікарів з метою оцінки їхніх знань у галузі клінічних наук. «Крок 2» здобувачі складають письмово, відповідаючи на тестові завдання з різних галузей медицини. Проходження цього іспиту є важливим етапом у підготовці майбутніх медичних працівників і гарантує належний рівень компетенції для надання якісної медичної допомоги.

Процес організації іспиту та його супровід відбувся за адміністрування проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи Олега Власенка, директора навчально-наукового центру адміністрування навчального процесу та моніторингу внутрішніх систем забезпечення якості освіти Михайла Молдованова, начальниці відділу навчально-методичної роботи, ліцензування та акредитації Інни Кучеренко.

Підтримати студентів на іспиті завітали декани медичних факультетів №1, №2 та №3 Володимир Мельник, Руслан Цимбалюк та Оксана Виговська, деканка факультету підготовки лікарів для ЗСУ Наталія Козак.

Результатом ефективної співпраці співробітників Університету і Центру тестування стало створення продуктивної і сприятливої атмосфери іспиту, щоби студенти могли максимально продемонструвати свої знання та отримати об’єктивну оцінку своїх професійних здобутків.

Бажаємо учасникам іспиту високих балів і подальших успіхів у їхній освітній траєкторії!

За інформацією відділу навчально-методичної роботи, ліцензування та акредитації