Майбутні фізичні терапевти склали «Крок 1»

11.06.2024

У Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця студенти 4 курсу спеціальності 227 «Терапія та реабілітація» повторно складали важливий компонент Єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) – інтегрований тестовий іспит «Крок 1». Іспит відбувся в облаштованих в Університеті укриттях. Всього «Крок 1» цього дня складали 35 студентів-бакалаврів.

Для успішного складання іспиту студентам факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України необхідно було продемонструвати ґрунтовні знання з різних дисциплін. Упродовж двох з половиною годин майбутні лікарі відповідали на 150 тестових питань, результати яких згодом визначать рівень їхньої фахової підготовки і готовність до самостійної професійної діяльності.

Як зазначила завідувачка кафедри фізичної реабілітації та спортивної медицини, професорка Олена Дорофєєва, «Крок 1» для здобувачів вищої медичної освіти за цією спеціальністю включав питання з фізичної терапії, ерготерапії пацієнтів при різних нозологіях. Зокрема, з хворобами систем кровообігу, дихання, нервової, кістково-м’язової систем, органів чуття і травлення, обстеження та контролю стану пацієнтів, їхньої безпеки під час проведення фізичної терапії.

Деканка факультету, професорка Наталія Козак уточнила, що перед початком інтегрованого тестового іспиту студентам провели інструктаж фахівці Центру тестування при Міністерстві охорони здоров’я України. А співробітники відділу навчально-методичної роботи, ліцензування та акредитації НМУ та факультету підготовки лікарів для ЗСУ доклали всіх зусиль, щоб іспит відбувся організовано і відповідно до регламенту.

З міркувань безпеки у НМУ імені О.О. Богомольця іспит складали також здобувачі освіти з Харківського національного медичного університету, Харківської державної академії фізкультури та спорту, Сумського державного університету, Запорізького національного університету і Класичного приватного університету, що також знаходиться у Запоріжжі.

Нагадаємо, «Крок 1» є обов’язковою формою державного незалежного оцінювання знань і лише за успішної здачі цього іспиту студент має право продовжувати навчання. Тож зичимо майбутнім фізичним терапевтам успішних результатів!

Пресцентр за інформацією факультету підготовки лікарів для ЗСУ