Майбутні фізичні терапевти складали «Крок 2» у комп’ютерній формі

08.05.2024

7 травня у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця 42 студенти магістратури факультету підготовки лікарів для Збройних сил України спеціальності «Терапія та реабілітація» у комп’ютерній формі у режимі дослідної апробації складали інтегрований тестовий іспит «Крок 2». Для трьох студентів зазначеної спеціальності, які з поважних причин перебувають за кордоном, тестовий іспит «Крок 2» організовано у форматі онлайн.

Захід відбувся у комп’ютерному класі фізико-хімічного корпусу Університету. Присутні на заході проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи, професор Олександр Власенко, деканка факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України, професорка Наталія Козак та гарантка освітньої програми, завідувачка кафедри фізичної реабілітації та спортивної медицини, професорка Олена Дорофєєва побажали майбутнім випускникам успішно скласти єдиний державний кваліфікаційний іспит (ЄДКІ), одним з етапів якого є «Крок 2». Незабаром на студентів-магістрів спеціальності «Терапія та реабілітація» чекає складання об’єктивного структурованого клінічно-практичного іспиту (ОСКІ).

Як зазначила завідувачка кафедри фізичної реабілітації та спортивної медицини, професорка Олена Дорофєєва, пропозиція про апробацію у комп’ютерній формі тестового іспиту «Крок 2» для зазначеної спеціальності надійшла від Центру тестування при Міністерстві охорони здоров’я України, оскільки ефективність новоствореної електронної системи тестування необхідно перевірити під час практичного застосування. Згідно зі зверненням видано наказ про проведення даного заходу. Незалежно від результатів тестування (відсотка правильних відповідей),  всі учасники «Крок 2» будуть допущені до складання ОСКІ, а після успішної його здачі стануть випускниками нашого Університету, спеціалістами з фізичної терапії та реабілітації, фахівцями, які нині користуються високим попитом на ринку праці.

За словами Олени Дорофєєвої, більшість студентів її кафедри вже працевлаштовані і після одержання диплому випускника за спеціалізацією «Фізична терапія» повернуться на робочі місця. Адже ще з першого курсу здобувачі освіти даної спеціалізації потрапляють на практику до закладів охорони здоров’я на волонтерських засадах. По мірі набуття фахових навичок і компетентностей вони стають помічниками, а згодом і фахівцями з фізичної терапії.

Нагадаємо, що з метою адаптації новоствореної електронної системи до кожної зі спеціальностей вищої та післядипломної освіти, на базі нашого Університету тривають апробаційні заходи зі складання тестових іспитів «Крок» у комп’ютерній формі. Заходи відбуваються за ініціативи Центру тестування при МОЗ України, де розробляються зазначені програми.

Пресцентр НМУ