ЛІТНІЙ СЕЗОН-21 РОБОТИ ШКОЛИ-СЕМІНАРУ З ПИТАНЬ ФІЗИКИ ЖИВОГО ТА БІОЕТИКИ

01.07.2021

У рамках роботи школи-семінару «Проблеми фізики живого та біоетики», що працює з 2002 року на кафедрі медичної і біологічної фізики та медичної інформатики (завідувач кафедри – професор О.В.Чалий), традиційно проводиться новий сезон –  «Літо-2021». Для даного сезону студентських канікул органічною є тема  «Біоніка навколо нас». Відкриття сезону вже відбулося  у віварії Київського зоопарку 25 червня 2021 року, де учасники семінару мали змогу спостерігати за комахами.

Відомо,  що для сучасної біоніки  комахи – це важливій об’єкт спостереження з метою розробки приладів для медицини ( нейро- і біопротези, методи діагностики  тощо). Тому зрозуміло, чому в концепції роботи школи-семінару тема біоніки для медицини є важливим та постійним напрямком. Крім того, такий напрямок роботи школи-семінару з фізики живого під час канікул є комфортним та корисним для факультативної медичної освіти  наших студентів.

Запрошуємо всіх студентів-медиків НМУ  та їхніх наукових керівників для заочно-дистанційної участі у роботі школи-семінару «Проблеми фізики живого та біоетики». Для цього потрібно надіслати модераторам заходу (науковому керівнику школи-семінару доценту А.І. Єгоренкову або заступнику – доценту  В.В. Пащенко на скриньку altaikiev1@gmail.com) свої фото-спостереження на тему «Біоніка навколо нас» та есе на тему спостереження ( 1 -2 сторінки  тексту ) .  В есе потрібно чітко вказати, яке явище з біоніки вами особисто було зафіксовано та яким  чином це явище має відношення до медицини та до медичних діагностичних або лікувальних технологій .

Бажаємо всім потенційним учасникам нашого проекту цікавих спостережень у сезоні «Літо–2021»  та  творчого студентського  відпочинку.

 

Прес-центр за матеріалами школи-семінару «Проблеми фізики живого та біоетики»