Лікарі-інтерни трьох спеціальностей складали «Крок 3» у НМУ

27.03.2024

26 березня у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбувся ліцензійний інтегрований іспит «Крок 3» для 213 лікарів-інтернів нашого Університету спеціальностей «Стоматологія», «Епідеміологія», «Медична психологія» та тих осіб, які вступили в інтернатуру до 2022 року, та з поважних причин не склали іспит вчасно. Ця категорія лікарів-інтернів складала «Крок 3» за єдиною спеціальністю «Загальна лікарська підготовка». 56 здобувачів освіти вищезазначених спеціальностей з інших медичних ЗВО України за власним бажанням долучилися до заходу. Відтак у НМУ створено належні безпекові умови для проведення іспиту, що дозволяють не переривати іспит у разі оголошення сигналу повітряної тривоги.

Нагадаємо, що до затвердження нового «Положення про інтернатуру» у 2022 році всі лікарі-інтерни складали «Крок 3» за єдиною спеціальністю «Загальна лікарська підготовка». Нині для кожної з 23 новостворених спеціальностей Центром тестування при МОЗ України розроблено окрему структуру тесту та перелік із 150 запитань, відповіді на які здобувачі освіти мають надати упродовж 150 хвилин. Зарахованим результатом тестування вважається досягнення щонайменше 66% правильних відповідей.

Інтерни, які під час іспиту не продемонстрували необхідний мінімум знань, мають право повторно складати «Крок 3» у будь-який наступний термін проведення ліцензійного інтегрованого іспиту. За його результатами оцінюється рівень професійної компетентності фахівця на етапі випуску з інтернатури. Тож наявність сертифікату ліцензійного інтегрованого іспиту «Крок 3» є обов’язковою умовою для допуску лікаря-інтерна до наступних етапів державної атестації – усної співбесіди та іспиту з визначення рівня оволодіння практичними навичками. Кожен, хто складав іспит, дізнається про свої оцінки упродовж 14 календарних днів.

Нещодавно Центр тестування при МОЗ України оприлюднив графік проведення ліцензійних інтегрованих іспитів для лікарів-інтернів різних спеціальностей галузі знань «22 Охорона здоров’я» у 2024 році.

Пресцентр НМУ