ЛІКАРІ-ІНТЕРНИ НМУ АКТИВНО ДОЛУЧАЮТЬСЯ ДО ВОЛОНТЕРСТВА

18.07.2022

Війна змінила долі багатьох людей. Багато українців, чоловіків і жінок, фахівців різних професій, юних і досвідчених, пішли на фронт захищати Батьківщину від країни-терориста. Інші – поповнили лави волонтерів, часом ризикуючи здоров’ям і життям, залишаються надійним тилом і підтримкою наших захисників. Активно долучаються до волонтерської діяльності співробітники та студенти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. 

Так, випускниця медичного факультету №2 НМУ імені О.О.Богомольця, лікар-інтерн акушер-гінеколог, медичний блогер і ментор школи хірургії LapArt Анастасія Козеренко, яка, допомагає у відділенні гінекології та судинної хірургії Головного військового клінічного госпіталю, з перших днів російського вторгнення долучилася до волонтерського руху і власними зусиллями та за підтримки своєї аудиторії у блозі зуміла допомогти багатьом людям.

Зокрема, Анастасія Козеренко організувала збір 111 000 гривень, на які було закуплено 10 бронежилетів та гуманітарної допомоги (медикаментів, перев’язувального матеріалу, рюкзаків тощо) для Прилуцького батальйону та відділення міської лікарні міста Ічні на Чернігівщині. Для потреб госпітальєрів було доставлено машину швидкої допомоги з Німеччини і дефібрилятор з Чехії. Завдяки старанням лікаря-інтерна НМУ та її друзів бійці в Лисичанську свого часу отримали тепловізор, а лікар-травматолог з Краматорська – кілька АЗФ-апаратів, портативний УЗД-апарат, рентген-апарат, коагулятори, спиці, дриль, кусачки та інше. Для бійців ТрО м. Києва волонтери дістали протипростудні препарати (по 130-150 одиниць кожного виду), а також 30 турнікетів, 7 упаковок Октри для пораненого бійця, 20 пар медичних кроксів для персоналу ГВКГ.

Незважаючи на фізичну втому  та емоційне виснаження, волонтери продовжують свою безкорисливу і самовіддану діяльність. Викладачі і студенти НМУ щиро вдячні усім дотичним до волонтерської діяльності за надважливу роботу.

Детальніше за посиланням: https://instagram.com/dr.kozerenko?igshid=YmMyMTA2M2Y=

                                                                   

Деканат медичного факультету №2