Команда НМУ виборола ІІ місце на київській Універсіаді з бадмінтону

04.04.2024

Нещодавно у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулися змагання ХІХ Універсіади Києва з бадмінтону. У спортивному заході взяли участь 36 учасників з 9 столичних закладів вищої освіти. У результаті виснажливих і захоплюючих поєдинків наші студенти вибороли друге загальнокомандне місце.

Як зазначив завідуючий кафедри фізичного виховання і здоров’я, професор Юрій Щербина, рішенням наради представників ЗВО, що проводив Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України, спортивний комплекс НМУ вчергове обрано для проведення столичної Універсіади з бадмінтону. При цьому враховувалися належні матеріально-технічні умови та активність фахівців нашого Університету у популяризації бадмінтону в Києві.

Універсіада розпочалася з хвилини мовчання за жертвами та полеглими у війні Захисниками України. Кожний ЗВО представив для змагань по одній команді, що складалися з 4 учасників (2 чоловіки і 2 жінки). Поєдинки з бадмінтону проводилися відповідно до загальноприйнятих правил – в одиночних і парних розрядах за коловою системою. Кожна зустріч складалася з 5 матчів за відповідною послідовністю, де грали чоловічі парні категорії, жіночі парні категорії, змішана парна категорія, чоловіча одиночна та жіноча одиночна категорії.

З ранку і майже до вечора велися бадмінтонні баталії за призові місця. До складу команди НМУ увійшли досвідчені бадмінтоністи, представники медичного факультету №2  третьокурсник Євгеній Яровий, шестикурсниця Вероніка Почапська та п’ятикурсниця Аміна Абугалі, а також студент 6 курсу факультету підготовки іноземних громадян Аакіб  Кхан. У спортивному заході також взяли участь спортсмени Київського університету імені тараса Шевченка, Київського національного лінгвістичного університету, Київського національного університету будівництва і архітектури, Державного університету інформаційно-комунікаційних технологій, Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, Національної академії служби безпеки України, Національного університету фізичного виховання і спорту України та Національного університету харчових технологій.

Головним суддею змагань виступив випускник НМУ минулого року, лікар-інтерн Ігор Маслаков, який проявив себе як здібний організатор і тренер з бадмінтону. Нині він співпрацює з кафедрою фізичного виховання і здоров’я нашого Університету на громадських засадах.

За результатами поєдинків на першому місті з невеликою різницею в балах опинилася команда Національного університету фізичної культури і спорту. Друге місце посіли спортсмени нашого Університету. Третє – представники Київського національного університету імені Т.Г.Шевченка.

Як відмітили глядачі, всі учасники змагань демонстрували гарну підготовку, неабиякий азарт та жагу до перемоги.

Вітаємо команду бадмінтоністів нашого Університету з чудовим виступом на престижних змаганнях, які були відбірковими до Універсіади України! Та запрошуємо всіх бажаючих студентів приєднуватися до дружної спортивної родини НМУ, зокрема, долучатися до секції з бадмінтону.

За інформацією кафедри фізичного виховання і здоров’я