Команда НМУ стала призером XI Київської міської спартакіади «Здоровий киянин»

26.09.2023

23 вересня відбулася XI Київська міська спартакіада «Здоровий киянин», присвячена Міжнародному дню студентському спорту. У програму спартакіади входили змагання із футболу та настільного тенісу. Спортсмени Національного медичного університету імені О.О. Богомольця взяли участь у двох номінаціях і стали бронзовими призерами.

Турніри відбувалися на схилах Дніпра у парку «Муромець». В організації спортивного заходу взяв участь старший викладач кафедри фізичного виховання і здоров’я нашого Університету Микола Задорожний. Футболісти НМУ імені О.О. Богомольця провели чотири матчі, три з них завершилися переконливою перемогою. Найрезультативним був нападник Ілля Завалєй, який забив у ворота суперників десять голів. Йому вручили спеціальний приз і диплом кращого бомбардира футбольного турніру. Відзначилися на футбольному полі й інші наші гравці, зокрема Володимир Павлик, Іван Заїм і голкіпер Степан Стонкевич.

Капітан команди Назар Баланович розповів, що нині у футбольній збірній НМУ грає багато молодих гравців, які своїми успіхами примножують славні традиції університетського футболу, закладені поколіннями майбутніх медиків під керівництвом головного тренера команди, старшого викладача кафедри фізичного виховання та спорту Віталія Зіви. Сьогодні він служить в лавах ЗСУ, але підтримує тісний зв’язок із своїми вихованцями і за найменшої можливості надає поради, беручи безпосередню участь у тренувальному процесі. Футболісти своє перше повідомлення, фото із кубком і медалями відправили тренеру Віталію Зіві.

Гідний спортивний результат продемонстрували також наші тенісисти Йосип Гарга та Юлія Демчук. Серед десяти команд спортсмени НМУ посіли третю сходинку і стали бронзовими призерами спартакіади у турнірі із настільного тенісу.

Пресцентр НМУ