КНИГИ З ОСОБИСТОЇ БІБЛІОТЕКИ АКАДЕМІКА НАМН УКРАЇНИ, ПРОФЕСОРА В.Г.МАЙДАННИКА ПЕРЕДАЛА ДО БІБЛІОТЕКИ УНІВЕРСИТЕТУ ЙОГО ВДОВА ДОЦЕНТ Н.В. МОЛОЧЕК

20.12.2021

Низка підручників та унікальних книг, присвячених  артеріальній гіпертензії у дітей та підлітків, рахіту, сучасним аспектам лікування хвороби Кавасакі, бронхіальної астми, вегетативних дисфункцій у дітей, а також багатьом іншим важливим питанням педіатрії, передала до фондів бібліотеки НМУ імені О.О. Богомольця вдова видатного лікаря-педіатра, академіка Віталія Григоровича Майданника доцент Наталія Володимирівна Молочек.

Серед безцінних книг з особистої бібліотеки В.Г.Майданника, вручених директору бібліотеки Людмилі Василівні Папуші, Н.В. Молочек передала велику кількість підручників, вітчизняних та зарубіжних видань, а також книг, написаних самим академіком В.Г. Майданником. Однак, хочеться відзначити особливу книгу -“Нанофармакологія”, яка є справжнім діамантом у колекції переданих книг. Подарував її Віталію Григоровичу вчений світового рівня, професор Іван Сергійович Чекман.

Медичний факультет № 3 та директор бібліотеки Л.В. Папуша подякували Н.В. Молочек за безцінний подарунок та висловили впевненість, що найкращою пам’яттю про Віталія Григоровича Майданника буде високопрофесійне покоління майбутніх педіатрів.

 

Прес-центр за матеріалами медичного факультету № 3