КЕРІВНИЦТВО І ПРОФСПІЛКА НМУ ПРИВІТАЛИ МЕДИКІВ УНІВЕРСИТЕТСЬКОЇ КЛІНІКИ ІЗ ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ

24.06.2022

З нагоди професійного свята керівництво і профспілка Національного медичного університету імені О.О.Богомольця привітали персонал Університетської клініки. До складу НМУ медичний заклад увійшов порівняно недавно. Попри це, вона органічно влилася в його структуру, стала важливим навчально-лікувальним підрозділом Університету, ґрунтовною базою, де студенти можуть поглиблювати і відшліфовувати свої знання і навички на практиці. 

На цьому наголосив, вітаючи колектив клініки із Днем медичного працівника 24 червня у актовій залі основного корпусу лікарні, ректор НМУ, професор Юрій Кучин. Він також відзначив, що з перших днів війни росії проти України персонал клініки налагодив чітку і безперебійну роботу, надаючи усім, хто того потребує, кваліфіковану медичну допомогу, працюючи при цьому самовіддано і жертовно.

Після теплого і щирого привітання голова профкому співробітників НМУ, професор Лілія Яременко оголосила список тих працівників Університетської клініки, яких удостоєно Подяками Міністерства охорони здоров’я України і Київського міського голови, Грамотами і Подяками Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я і Первинної профспілкової організації співробітників НМУ (згідно зі списком).

Варто зазначити, що клініка стала базовою понад рік. Це дуже важливо для Університету. Вона дає змогу майбутнім лікарям з перших курсів навчання бути постійно біля ліжка хворого. Це — поєднання теорії і практики, що для професії лікаря надзвичайно важливо.

З перших днів війни тут цілодобово надають невідкладну допомогу за всіма напрямами, роблять рутинні та ургентні операції, лікують пацієнтів з вогнепальними пораненнями і звичайних хворих. Всі відділення клініки налаштовані на роботу у воєнний час.

Висловлюємо порядку генеральній директорці Університетської клініки Ніні Хрол, медичному директору Сергію Красюку та завідувачам відділень закладу, усім лікарями і медичному персоналу за їхню надскладну працю.

 

Пресцентр