Кафедра загальної практики (сімейної медицини) НМУ отримала нову клінічну базу

06.10.2022

Національний медичний університет імені О.О. Богомольця розпочав співпрацю з Центром кардіо та рентгенендоваскулярної хірургії м. Київ КНП ОЛІЛ. Центр став новою клінічною базою кафедри загальної практики (сімейної медицини). Днями ректор НМУ Юрій Кучин і в.о. завідувача кафедри Геннадій Кіржнер відвідали Центр та обговорили з колегами деталі взаємодії.

Для навчального процесу майбутніх лікарів вкрай важливо дотримуватися балансу між теорією та практикою. Саме тому Адміністрація нашого Університету активно ініціює підсилення навчальної бази.

Відтак, Центр кардіо та рентгенендоваскулярної хірургії став черговою клінічною базою кафедри загальної практики (сімейної медицини), що значно підсилить практичну складову. Адже основними напрямками діяльності кафедри є розробка методів ранньої діагностики, корекції та профілактики метаболічних, ендокринних, імунних, гемокоагуляційних і функціональних порушень у хворих з найбільш поширеними неінфекційними захворюваннями.

Медицина, як наука, розвивається дуже динамічно і лікарям потрібно постійно бути в тренді останніх доробок. Цей серцево-судинний центр зі своїм сучаснім обладнанням і досвідченими практиками в кардіохірургії є суттєвим посиленням клінічної бази Університету. Провідний кардіолог центру Катерина Узун вже проводить заняття зі студентами й інтернами.

 

Пресцентр НМУ за інформацією Центру кардіо та рентгенендоваскулярної хірургії