КАФЕДРА ТЕРАПІЇ ІНФЕКЦІЙНИХ ХВОРОБ ТА ДЕРМАТОВЕНЕРОЛОГІЇ ІНСТИТУТУ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ ПРОВЕЛА «ТЕРАПЕВТИЧНІ ВЕЧОРНИЦІ», ЗАПРОШЕНИМ СПІКЕРОМ ЯКИХ СТАВ РЕКТОР НМУ, ПРОФЕСОР Ю.Л. КУЧИН

01.02.2021

28 січня року відбулося перше онлайн-засідання клубу «Терапевтичні вечорниці», яке організувала кафедра терапії інфекційних хвороб та дерматовенерології післядипломної освіти, яку очолює професор Олена Юріївна Губська.

Цього разу для неформальної зустрічі організатори обрали тему – «Медицина у фільмах та серіалах».  Запрошеним спікером заходу став, ректор Університету, доктор медичних наук, професор, лікар медицини невідкладних станів, анестезіолог Юрій Леонідович Кучин.

Серед 80 учасників заходу були лікарі, інтерни, студенти та запрошені гості. Організатори обрали тему «вечорниць», яка полягала у пошуку медичних кіноляпів під пильним наглядом Юрія Леонідовича та досвідчених спеціалістів кафедри терапії інфекційних хвороб та дерматовенерології післядипломної освіти.

Учасники мали змогу «проїхатися» разом з бригадою невідкладної допомоги із серіалу «Швидка допомога», відшукати медичні кіноляпи у блокбастері «Доктор Стрендж», оцінити швидкість реакції в екстремальній ситуації лікаря Мерфі із серіалу «Хороший лікар» і, звісно, розплутати медичну таємницю разом з доктором Хаузом.

2 години зустрічі пройшли в легкій, позитивній та насиченій інформацією і гарним спілкуванням атмосфері. Записом конференції можна переглянути за  цим посиланням.

Заснований  у 2017 році клуб «Терапевтичні вечорниці» є майданчиком неформальних зустрічей лікарів та пов’язаних з медициною фахівців для приємного, цікавого та корисного професійного спілкування.  Його засновником є завідувач кафедри терапії, інфекційних хвороб та дерматовенерології Інституту післядипломної освіти НМУ імені О.О.Богомольця доктор медичних наук, професор Олена Юріївна Губська.

Усі охочі можуть долучитися до групи «Терапевтичні вечорниці» на Facebook –

https://www.facebook.com/groups/1743580612622649

та підписатися на YouTube-канал –

https://www.youtube.com/channel/UC1DJIXjZORpa3RdIfy7f2Yw

 

Прес-центр за матеріалами кафедри терапії, інфекційних хвороб

та дерматовенерологіїі Інституту післядипломної освіти НМУ