КАФЕДРА ПАТОЛОГІЧНОЇ АНАТОМІЇ №1 ПРОВОДИТЬ ПІДСУМКОВИЙ МОДУЛЬ-КОНТРОЛЬ З ДИСЦИПЛІНИ «СЕКЦІЙНИЙ КУРС»

08.04.2020

Кафедра патологічної анатомії №1 отримала новий виклик – карантин. Адже в умовах обмеженого пересування потрібно було організувати безперервність навчального процесу. Кожна година навчання – це вклад в майбутнього професійного лікаря, кожен день  – це необхідні знання.

Зважаючи на те, що колектив кафедри ще раніше підготував методичні рекомендації для опанування навичками формування клінічного та патологоанатомічного діагнозів, нам вдалося за обмежений час адаптувати навчальні програми до дистанційного навчання, за розкладом провести заняття та підсумковий модульний контроль. Те, що три тижні тому було ідеєю – сьогодні вже реальність. За допомогою інформаційно-комунікативних технологій, а саме: платформи Neuron, студенти можуть продовжувати навчання та отримувати освіту в будь-якому куточку країни.

Нашим завданням було не тільки забезпечити студентів навчальними матеріалами, а й адекватним контролем успішності. Ми налаштували систему щоденного виконання практичних завдань та проводимо дистанційні модульні контролі. Три групи: 5111, 5123, 5201, – першими пройшли підсумковий контроль з дисципліни «Секційний курс» і продемонстрували, що платформа працює згідно з державними стандартами освіти. Перед ПМК у студентів були побоювання, що вони не зможуть його скласти, але попередня консультація і спілкування зі студентами в on-lіne режимі дали змогу зняти емоційне напруження.

Група 5111, яка першою  проходила модульний контроль в такому форматі,  захотіла поділитись своїм досвідом зі студентами, в яких ще цей іспит попереду.  Ось що вони говорять:

«Кафедра надала всім студентам матеріали для підготовки до занять. На будь-які запитання, які виникали, ми отримували відповіді. Оцінювання проводилося об‘єктивно, на основі виконаних тестових завдань, задач та відкритих питань. Викладач детально пояснила також, у якому форматі проходитиме ПМК», – Олександр Плахінч, староста групи.

«Навчальний процес був максимально  наближений до очних занять. Нам усе чудово пояснювали і надали всі необхідні матеріали для засвоєння потрібної інформації. Нас максимально об’єктивно оцінювали як під час занять, так  і при проведенні модульного контролю», – Олена Чирук

«У складний для навчання період карантину викладачам та студентам потрібно було перелаштуватися на нову форму дистанційного навчання. Я вважаю, що завдяки кафедрі ми успішно впоралися із цим завданням, отримали всю необхідну інформацію та гарно склали іспит. Під час підготовки до іспиту ми користувалися методичними  розробками та інформацією, наданою викладачем.  Завідувач кафедри пояснила нам, як проходитиме іспит, та заспокоїла, що в дистанційному іспиті нічого складного немає, головне , як і завжди,  – знання», – Ілона Чернега.

Студенти висловили подяку  Університетові за відмінну організацію навчання, за  можливість отримання знань в дистанційних умовах, завдяки чому вони змогли  успішно пройти цей курс.

 

Прес-центр за матеріалами кафедри патологічної анатомії №1