Інтернатура НМУ: стати стоматологом

27.02.2024

Багато років поспіль спеціальність «Стоматологія» залишається однією із найзатребуваніших і найпрестижніших серед вступників до Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Після навчання на стоматологічному факультеті майбутні лікарі-стоматологи мають можливість навчатися в інтернатурі на базі Інституту післядипломної освіти нашого Університету. Адже саме тут, на сучасних клінічних базах та за наставництва висококваліфікованих фахівців стоматологічної справи, вони набувають усіх необхідних компетентностей для успішного професійного старту.

Навчання в інтернатурі на кафедрі стоматології Інституту післядипломної освіти НМУ триває 11 місяців (освітня частина – 3 місяці, практична – 8). Під час проходження освітньої частини лікарі-інтерни поглиблено набувають знань з ортопедичної стоматології, терапевтичної стоматології, ортодонтії, дитячої терапевтичної стоматології та хірургічної стоматології. Заняття відбуваються у групах по 5 осіб, які проводять викладачі з великим клінічним досвідом. Кафедра має власне сучасне обладнання: мікроскопи, сканери, ультразвуковий апарат, різні системи артикуляторів, Т-Scan, Titan. З найактуальніших тем для інтернів на кафедрі постійно проводяться й освітні заходи різного формату – науково-практичні конференції, воркшопи, семінари, майстер класи, інтерактивні лекції.

 

За бажання майбутні стоматологи долучаються до роботи науково-практичного гуртка, де з метою отримання навиків науково-дослідної роботи додатково вивчають усі стоматологічні дисципліни. Також кафедра стоматології Інституту післядипломної освіти НМУ співпрацює зі стоматологічним навчальним центром «Dental Space», де інтерни мають можливість відвідувати курси з різних тем стоматології на пільгових умовах.

Після поглибленого вивчення теоретичної частини інтерни-стоматологи проходять стажування на сучасних клінічних базах кафедри, які мають акредитацію МОЗ України: Стоматологічному медичному центрі НМУ імені О.О. Богомольця, Медичному центрі «Ліра», Стоматологічному навчальному центрі «Dosvid», стоматологічних клініках «ЮВІС», «АртСмайл», «Liberty Dent», «Трішіро», «Одонтомед», «Ukrselt», «Академічна стоматологія». Протягом 8 місяців майбутні стоматологи на практиці закріплюють отримані до цього знання: по 2 місяці з терапевтичної стоматології, дитячої терапевтичної стоматології та хірургічної стоматології, по 1 місяцю – з ортодонтії та ортопедії.

Після закінчення інтернатури за спеціальністю «Стоматологія» молоді лікарі можуть обрати наступні спеціалізації: терапевтична, ортопедична, хірургічна стоматології, дитяча терапевтична стоматологія, ортодонтія або парадонтологія.

Інтернатура за спеціальністю «Стоматологія» у НМУ імені О.О. Богомольця – це чудова можливість отримати якісну освіту, підготуватися до успішної роботи за фахом, а також в майбутньому займатися науковою та викладацькою діяльністю.

Додаткова інформація:

intern.stomatolog@nmu.ua

Запрошуємо на навчання!

За інформацією кафедри стоматології ІПО