Інтернатура НМУ: стати лікарем-офтальмологом

12.03.2024

Офтальмологія – цікава, об’єктивна, досить точна та високотехнологічна медична спеціальність, що у майбутньому дає можливість лікарю розвиватись у терапевтичному та хірургічному напрямках. Підготовка майбутніх офтальмологів на кафедрі офтальмології та оптометрії Інституту післядипломної освіти у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбувається за сучасними освітніми програмами, а практичного досвіду інтерни набувають у кращих українських офтальмологічних центрах і клініках.

Тривалість навчання в інтернатурі за спеціальністю «Офтальмологія» становить 2 роки. Під час проходження освітньої частини, що складає 6 місяців (3 місяці на рік), лікарів-інтернів навчають сучасних методів офтальмологічного обстеження пацієнта, діагностики та лікування найпоширеніших захворювань органа зору, наданню невідкладної допомоги хворим з гострою офтальмологічною патологією.

Практична частина навчання становить 14 місяців. Під час проходження практики лікарі-інтерни під керівництвом кураторів проводять обстеження профільних пацієнтів, вивчають та опановують роботу на діагностичному обладнанні, беруть участь у клінічних конференціях у відділеннях, асистують на операціях, опановують та самостійно застосовують на практиці фахові компетентності, які передбачені програмою навчання, зокрема парабульбарні та субкон`юнктивальні ін’єкції, видалення сторонніх тіл рогівки та кон’юнктиви, видалення халязіона.

Усі клінічні бази мають найсучасніше діагностичне та хірургічне обладнання, що дає можливість лікарям-інтернам оволодіти навичками сучасних діагностичних можливостей. Клінічними базами кафедри офтальмології та оптометрії післядипломної освіти НМУ є Універсальна клініка «Оберіг»», дитяча лікарня «Охматдит», Головний медичний центр МВС України, Центральна поліклініка МВС України, медичний центр «ОЧІ КЛІНІК», медичний центр «Новий Зір», медичний офтальмологічний центр «Зір 100%», медичні центри «Асклепій Плюс», «Світ здоров’я», Німецька очна клініка, Центр офтальмології «ЛЮКС ВІЖЕН», Клініка Зору «ПАВЛІВ», Центр очного протезування Валдіса Валтерса.

Викладачі кафедри офтальмології та оптометрії післядипломної освіти НМУ імені О. О. Богомольця є педагогами високого рівня та професіоналами, що очолюють всі напрямки офтальмології, серед них – 5 професорів, 2 доценти та 6 кандидатів медичних наук.

 

Після закінчення інтернатури випускники мають можливість розпочати самостійну практику лікаря-офтальмолога поліклінічного прийому та помічника лікаря-офтальмохірурга офтальмологічного відділення міської чи обласної лікарень. Крім того, випускники мають можливість опанувати спеціальність дитячого лікаря-офтальмолога під час навчання на циклі спеціалізації зі спеціальності «Дитяча офтальмологія» протягом 1 місяця.

Спеціальність «Офтальмологія» містить багато підгалузей і поєднує міждисциплінарний погляд на проблему. Це – використання лазерних методів у лікуванні терапевтичних і хірургічних проблем органа зору, а також можливість оволодіти такою цікавою та затребуваною оптометрією та контактною корекцією.

Запрошуємо на навчання!

Додаткова інформація: +3(044) 521-07-57, +3(067) 232-15-89.

За інформацією кафедри офтальмології та оптометрії  ІПО