Інтернатура НМУ: стати хірургом

02.04.2024

Хірург – не просто професія, це покликання, адже хірургічна галузь є однією з найскладніших і найвідповідальніших у сучасній медицині. Одній із найпрестижніших і найзатребуваніших лікарських спеціальностей навчають на кафедрі хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії Інституту післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Тривалість навчання за спеціальністю «Хірургія» становить 2 роки і 9 місяців. З них теоретична частина – 9 місяців (3 місяці на рік), практична частина – 2 роки. Протягом усього циклу навчання майбутні хірурги вивчають методи діагностики та лікування хірургічних захворювань, освоюють методики роботи з використанням сучасних технологій, вивчають державний реєстр лікарських засобів, дозволених для застосування у медичній практиці, беруть участь у роботі науково-практичних конференцій, семінарів зі спеціальності, працюють із сучасною медичною літературою, готують власні презентації.

Серед дисциплін, що опановують здобувачі освіти за спеціальністю «Хірургія» в інтернатурі НМУ – «Анестезіологія, реаніматологія та інтенсивна терапія в хірургії», «Абдомінальна хірургія», «Проктологія», «Хірургічні захворювання ендокринних органів», «Хірургічні захворювання судин», «Гнійні хірургічні захворювання», «Амбулаторна хірургія», «Торакальна хірургія», «Трансплантологія», «Опіки та відмороження», «Хірургія серця та магістральних судин», «Невідкладна гінекологія», «Невідкладна урологія», «Дитяча хірургія», «Онкологія», «Травматологія та ортопедія», «Нейрохірургія».

Практична частина навчання в інтернатурі за спеціальністю «Хірургія» проводиться на основній клінічній базі кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії НМУ в Київській міській клінічній лікарні №1. Практичну частину за окремими суміжними дисциплінами інтерни проходять на базі клініки «Гармонія здоров’я». У цей час лікарі-інтерни чергують у відділенні невідкладної хірургічної допомоги, за наставництва досвідчених викладачів кафедри беруть участь в оперативних утручаннях як асистенти та хірурги.

Після закінчення інтернатури за спеціальністю «Хірургія» випускники мають можливість проходження додаткових спеціалізацій: «Лікар з пластичної та реконструктивної хірургії, «Лікар з інших спеціальностей хірургічного профілю».

Однією з переваг навчання в інтернатурі за спеціальністю «Хірургія» на кафедрі хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії Інституту післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця є висока затребуваність і 100% працевлаштування випускників на роботу за спеціальністю у провідних державних і приватних лікувальних установах країни.

Запрошуємо на навчання!

Докладніше про кафедру хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії

Додаткова інформація: Kcl1@urk.net, +38 (067) 401 85 36

Кафедра хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії ІПО