Інтернатура НМУ: стати дитячим хірургом

07.03.2024

Дитяча хірургія – це не лише професійний вибір, це – покликання. Серед студентів закладів вищої медичної освіти чимало тих, хто бачить у цьому все своє життя, хто свідомо обирає цей шлях, хто мріє рятувати життя маленьких пацієнтів. Саме для них відкриває свої двері кафедра дитячої хірургії Національного медичного університету імені О. О. Богомольця, основною клінічною базою якої є Охматдит – найбільша дитяча лікарня України.

Тривалість навчання в інтернатурі за спеціальністю «Дитяча хірургія» становить 3 роки, з яких теоретична частина складає 9 місяців (3 місяці на рік). До програми освітньої частини інтернатури включені: хірургічні інфекції та хірургічний сепсис, переливання крові та її компонентів, травма, ендоскопія та відеохірургія у дітей, особливості солідних пухлин дитячого віку, трансплантологія, торакальна і абдомінальна хірургія, неонатальна хірургія, урологія дитячого віку, вади розвитку опорно-рухового апарату, а також актуальні протоколи надання невідкладної допомоги дітям. Викладачі кафедри, професори, доценти, доктори та кандидати медичних наук, Заслужені лікарі України проводять для інтернів різноманітні лекції, майстер-класи та тренінги.

 

Під час практичної частини майбутні дитячі хірурги проходять ротацію у більшості профільних відділень лікарні «Охматдит» та навчаються веденню дітей з різними патологіями протягом 24 місяців. Вони мають можливість працювати з новітньою апаратурою та оволодівати всіма необхідними практичними навичками, працювати за найсучаснішими ґайдлайнами.

Окрім того, важливою частиною навчання на кафедрі дитячої хірургії є робота безпосередньо в операційних. Лікарі-інтерни мають змогу асистувати як на планових, так і на ургетних оперативних втручаннях різного ступеня складності, де стоять пліч-о-пліч зі своїми наставниками. Також майбутні дитячі хірурги мають змогу залишатись на чергування, опановувати навички та протоколи надання невідкладної медичної допомоги разом із досвідченими спеціалістами.

Після закінчення інтернатури випускники отримують звання лікаря-спеціаліста дитячого хірурга, мають вибір залишитись працювати у будь-якому закладі за спеціальністю «Дитяча хірургія» або піти вчитися на вужчу спеціалізацію.

Кафедра дитячої хірургії НМУ імені О. О. Богомольця пишається своїми учнями, до лав яких можеш приєднатись і ти!

Додаткова інформація:

 (044) 236 70 52

(050) 537 34 94

 pedsurg_nmu@yahoo.com

Кафедра дитячої хірургії