ІНТЕРАКТИВНА ЛЕКЦІЯ ВІД ДВОХ ЛЕКТОРІВ НА ТЕМУ «ПАТОФІЗІОЛОГІЯ ПЕЧІНКИ. ГЕПАТИТИ, ГЕПАТОЗИ, ЦИРОЗИ»

23.04.2018

17 квітня відбулася інтерактивна лекція від двох лекторів з дисципліни «Патофізіологія» для студентів 3 курсу медичного факультету № 3 на тему «Патофізіологія печінки. Гепатити, гепатози, цирози». Лектори – професор кафедри патофізіології Сергій Зябліцев та професор кафедри дитячих інфекційних хвороб Оксана Виговська.

Перші 30 хвилин студенти отримали знання про функції печінки, захворювання печінки, типи жовтяниць, обмін білірубіну, патогенез, класифікацію, прояви цирозу печінки. А впродовж наступних 15 хвилин отримані знання закріпити через розбір з аналізом клінічних випадків з практики. Третьокурсники шляхом голосування обирали із запропонованих один варіант вірної відповіді. Разом з лектором розбирали на основі знань, отриманих в першій половині лекції, чому саме цей варіант відповіді вірний. Представлені О. Виговською два клінічних випадки – цирозу печінки у 52-річного пацієнта та гострої печінкової недостатності у дитини – прекрасно проілюстрували та дали можливість засвоїти щойно викладений теоретичний матеріал.

Студентам сподобався такий формат лекції. Вони вважають його більш інформативним, тому що саме такий формат надає можливість провести паралель між теоретичними знаннями та клінічними навичками і формує чітке розуміння, що без знання фундаментальних наук неможливо бути гарним лікарем.

 

Кафедра патофізіології, кафедра дитячих інфекційних хвороб, деканат медичного факультету № 3