Іноземні студенти НМУ склали ОСКІ за допомогою «аватарів»

30.05.2023

29 травня розпочалося складання другого компоненту Єдиного державного кваліфікаційного іспиту – Об’єктивного структурованого клінічного іспиту (ОСКІ) випускниками факультету підготовки іноземних громадян Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Через воєнний стану, що призвів до виїзду за межі країни великої кількості іноземних студентів, МОЗ України надав дозвіл на складання ОСКІ в онлайн-форматі.

У Навчально-науковому центрі медичних симуляцій під час складання іспиту присутність іноземних громадян забезпечували так звані «аватари» – молоді лікарі та старші лаборанти випускаючих кафедр. Кожен з них виходив на зв’язок із іноземним студентом і за допомогою смартфону забезпечував контакт з екзаменаторами на всіх 13-ти станціях. У нашому Університеті такий формат складання ОСКІ використано вперше.

Покладаючись на великий досвід онлайн-навчання в НМУ, учасники освітнього процесу почувалися впевнено на всіх етапах іспиту. Напередодні були відпрацьовано всі деталі й алгоритми проходження екзамену. У перший день проведення ОСКІ успішно склали всі 26 студентів. Поруч із «аватарами» цього дня іспит особисто склали троє іноземних студентів: Механні Рамі із Єгипту, Наджді Мохаммед із Йорданії та Алсохілі Хуссейн із Лівану, які не виїхали з України і продовжили очне навчання в нашому Університеті.

Деканка факультету Оксана Парфьонова подякувала організаторам і учасникам онлайн-іспиту за проведену кропітку підготовчу роботу, яка передувала тому, щоб студенти-іноземці змогли завершити навчання в НМУ і отримати дипломи лікарів.

Пресцентр НМУ