ХВОРОБА АЛЬЦГЕЙМЕРА ЯК ВОНА Є. ВІДЕОКОНФЕРЕНЦІЯ.

23.09.2015

21 вересня 2015 року на базі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця у  аудиторії №3 морфологічного корпусу відбулася онлайн відеоконференція, присвячена важливій темі – хворобі Альцгеймера.
Учасниками даної онлайн конференції стали студенти та викладачі трьох вищих медичних навчальних закладів України: ЛНМУ імені Данила Галицького, ТДМУ імені І.Я. Горбачевського та безпосередньо НМУ імені О.О. Богомольця.

У ході конференції були детально розглянуті найгостріші питання, що стосувались сенільної деменції Альцгеймерівського типу, а також було заслухано три доповіді від провідних спеціалістів у області неврології, психіатрії та фундаментальної медицини.

Першим своїми знаннями та власним досвідом зі студентами охоче ділився доцент кафедри неврології ЛНМУ ім. Данила Галицького Матвієнко Юрій Олександрович. У його виступі було висвітлено питання деменції загалом та коротко описано основні положення диференційної діагностики.  Наступною було заслухано доповідь доцента кафедри неврології психіатрії наркології та медичної психології ТДМУ ім.І.Я.Горбачевського Олени Петрівни Венгер  про основні патоморфологічні особливості та клініку захворювання. І завершальним був виступ д.м.н., професора кафедри психіатрії та наркології НМУ ім.О.О. Богомольця Наталії Олександрівни Дзеружинської, що стосувався психіатричних аспектів хвороби Альцгеймера. 

У перервах між доповідями студенти та викладачі мали можливість обговорити проблемні запитання, поділитись практичним досвідом з колегами. Як результат, кожен з учасників зміг знайти вирішення деяких важливих питань та, перш за все, дізнатись щось нове для себе. 

 

 

 

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця